nldede

Welkom volwassenen

Ervaar je voortdurend spanning bij het spreken en angst om te stotteren? Door de aanhoudende spreekspanning en voortdurende ergernis aan het stotteren ben je hypergevoelig geworden op het gebied van spraak. Dit is de kern van jouw probleem. Het doel van de Hausdörfer-therapie is dat jij je weer vol vertrouwen gaat voelen bij het spreken, net als een natuurlijke spreker.

Hoe werkt het?
De Hausdörfer-therapie richt zich op het ongevoeliger worden voor wat anderen van jouw spraak vinden. Door je te houden aan de natuurwet die voor spraak geldt, merk je tijdens de eerste oefeningen al dat je elk spraakgeluid kunt produceren, sturen en vormen. Dát is spraak! Dus je kunt al heel snel vloeiend spreken. Dit is het begin van het proces van het vrij worden van (stotter)angsten en het veranderen van jouw oude, ingesleten gedachtepatronen. Hierin kun jij je laten coachen door gebruik te maken van vervolgsessies in een groep of online. Dit alles bij elkaar zorgt voor steeds meer vertrouwen in het eigen kunnen, waardoor de vroegere negatieve spiraal wordt omgebogen naar een positieve. Natuurlijk spreken wordt uiteindelijk vanzelfsprekend.

Hoe lang duurt het?
Je hebt in feite geen spraakprobleem, maar in de loop der jaren een ‘gevoelsprobleem’ ontwikkeld. Nu wordt het jouw doel om ongevoeliger te worden op het gebied van spraak. Vloeiend en natuurlijk spreken zijn daarvan slechts een gevolg. Vloeiend spreken kun je al heel snel, maar je begrijpt wel dat daarmee nog niet meteen jouw diep ingesleten gevoelstoestand en gedachtepatroon m.b.t. spraak is veranderd. Het werkelijke veranderingsproces gebeurt in de praktijk en daar is tijd voor nodig. De Hausdörfer-therapie biedt gedurende dit traject de nodige begeleiding om in het juiste spoor te blijven totdat het uiteindelijke doel – volledig VRIJ zijn van stotteren – is bereikt.

Ondersteunende disciplines
Er zijn meerdere manieren om ongevoeliger te worden op het gebied van spraak. Je kunt je bijv. voornemen om geen enkele spreeksituatie uit de weg te gaan en er gewoon op los te stotteren of een opvallende spreektechniek toepassen. Maar voor iemand die hypergevoelig is geworden op het gebied van spraak is dit een lastige opgave. Het wordt een stuk gemakkelijker als je weet dat je elke spraakklank kunt produceren en als je de drempels kunt verlagen door anders te leren denken en voelen. Voor dit laatste maken wij in de Hausdörfer-therapie gebruik van aspecten uit de Rationeel Emotieve Therapie (RET) en het Neuro Linguïstische Programmeren (NLP).

Ga naar Therapiemogelijkheden voor de meest geschikte therapie.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Vanaf mijn 12e jaar stotter ik, maar schaamde mij er niet echt voor, maar de spanning en onrust was iets wat mij parten speelde en daarom ben ik Hausdörfer gaan doen.