nldede

Welkom volwassenen

Ervaar je voortdurend spanning bij het spreken en angst om te stotteren? Door de aanhoudende spreekspanning en voortdurende ergernis aan het stotteren heb je een sensitieve gevoelstoestand ontwikkeld op het gebied van spraak. Dit is de kern van jouw probleem. Het doel van de Hausdörfer-therapie is dat jij je weer neutraal gaat voelen bij het spreken, net als een natuurlijke spreker.

Hoe werkt het?
De Hausdörfer-therapie richt zich op het ongevoeliger worden voor wat anderen van jouw spraak vinden. Aks jij je houdt aan de voor spraak geldende natuurwet merk je tijdens de eerste oefeningen al dat je alle klanken kunt maken, sturen en vormen. Dát is spraak! Je kunt dus al heel snel vloeiend spreken. Op deze basis begint het proces van het vrij worden van (stotter)angsten en het veranderen van jouw oude, ingesleten gedachtepatronen. Daarin kun jij je laten coachen door gebruik te maken van vervolgsessies in een groep of via Skype- of FaceTimesessies. Dit alles bij elkaar zorgt voor steeds meer vertrouwen in het eigen kunnen, waardoor de vroegere negatieve spiraal wordt omgebogen naar een positieve. Natuurlijk spreken wordt uiteindelijk vanzelfsprekend.

Hoe lang duurt het?
In feite heb je geen spraakprobleem, maar in de loop der jaren een ‘gevoelsprobleem’ ontwikkeld. Nu gaat het er om dat je ongevoeliger wordt op het gebied van spraak. Vloeiend en natuurlijk spreken zijn daarvan een gevolg. Vloeiend spreken kun je in één sessie al bereiken. Daarmee is echter nog niet meteen jouw gevoelstoestand en gedachtepatroon m.b.t. spraak veranderd. Dit gebeurt in de praktijk en daar is tijd voor nodig. De Hausdörfer-therapie geeft je alle benodigde handvatten om in het juiste spoor te blijven. Met een Hausdörfer-basiscursus leg je dus een sterke basis voor het VRIJ worden van stotteren.

Ondersteunende disciplines
Er zijn meerdere manieren om ongevoeliger te worden op het gebied van spraak, bijv. door geen enkele spreeksituatie uit de weg te gaan, waarbij jij jezelf vooral traint om je niets aan te trekken van wat anderen van jouw stotteren vinden. Voor iemand die stottert is dit echter een lastige opgave, waardoor de weg naar het gewenste doel meestal lang en zwaar wordt. Het wordt een stuk gemakkelijker als je de drempels kunt verlagen door anders te leren denken en voelen. Met dit doel maken wij in de Hausdörfer-therapie gebruik van aspecten uit de Rationeel Emotieve Therapie (RET) en het Neuro Linguïstische Programmeren (NLP).

Ga naar Therapiemogelijkheden voor de meest geschikte therapie.

 

    Inschrijven

     

    Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

    Voordat ik met de Hausdörfer begon had ik heel veel angst met alles wat met praten te maken had. Ik kon heel moeilijk voor een groep mensen praten of in discussie gaan met iemand anders.