nldede

Roy (3 jaar en 5 maanden)

Wat hartverwarmend om zo een uitgebreid antwoord te ontvangen op mijn/onze vraag. Ik realiseer mij dat een eerder antwoord op jouw vraag, om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen met Roy, beter op zijn plaats was geweest. Ik was en ben nog steeds voor-nemens om je op te bellen om nog meer duidelijkheid te verkrijgen. Wanneer kan/mag ik je het beste bellen, overdag of ‘s avonds?
Ik kan je in ieder geval vertellen dat het stotteren bij Roy veel minder geworden is. We hebben getracht om bij ons thuis rust te creëren rondom Roy; rustig gesproken, lange woorden, en veel gezongen. En regelmatig als hij er niet uitkwam vond hij de oplossing om de zin zingend te beginnen.
Roy stottert nog wel wat, maar dat hij er niet meer uitkomt en het opgeeft komt niet meer voor. Roy zelf heeft het in ieder geval niet in de gaten en heeft er geen problemen mee. Het is ook zo dat Roy weer zichzelf is geworden, zijn gedrag dan wel de uitingen daarvan was voor een periode anders wat ik probeer te omschrijven als agressief, boos, kwaadheid van binnen. Dit is gelukkig niet meer zo. Het gaat zoveel beter met Roy dat Irene en ik het vertrouwen hebben dat het helemaal goed komt met het stotteren van Roy.

 


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Na diverse pogingen om stotter- en spreekangstvrij te worden, uiteindelijk bij Hausdörfer terechtgekomen. De positieve verhalen op hun site en in diverse fora waren voor mij reden genoeg me hierin te verdiepen.