nldede

Wie zijn wij?

Jan Heuvel, oprichter van het Hausdörfer-instituut Voor Natuurlijk Spreken

Jan Heuvel stotterde vanaf ongeveer zijn 4e. In oktober 1984 werd hij op z’n 25-ste – geheel tegen zijn eigen verwachtingen in – vrij van stotteren door een workshop over de Hausdörfer-methode in Keulen. In 1988 introduceerde hij de Hausdörfer-methode in Nederland. Hieruit groeide in de loop der jaren de succesvol geworden Hausdörfer-therapie.

Wendy Oldenhof, Office Manager bij het Hausdörfer-instituut Voor Natuurlijk Spreken

Wendy Oldenhof is sinds 1 juli 2013 Office Manager bij het Hausdörfer-Intstituut. In september 2011 volgde zij zelf de Hausdörfer-therapie. Sindsdien is zij ervan overtuigt dat dit de therapie is die mensen kan helpen om hun spreekangst te overwinnen. Wendy houdt zich onder andere bezig met het beantwoorden van mailtjes (denk hierbij aan mensen die interesse hebben voor de cursus), de administratie en de planning van de Hausdörfer-therapieën.

Wij hopen via het Hausdörfer-instituut nog veel mensen te mogen begeleiden op hun weg naar natuurlijk spreken, vrij van spreekangst en stotteren. Je bent bij ons op het goede adres!

De Stichting Natuurlijk Spreken Volgens Oscar Hausdörfer
Na het volgen van de Hausdörfer-therapie bij het Hausdörfer-Instituut kan worden deelgenomen aan Hausdörfer-zelftherapieactiviteiten. Deze zijn sinds 1997 ondergebracht in de Stichting Natuurlijk Spreken Volgens Oscar Hausdörfer. Het bestuur ontwikkelt en organiseert Hausdörfer-zelftherapieactiviteiten en speelt een belangrijke rol in het borgen van de kwaliteit ervan. Met het bevorderen van het onderzoek naar de effectiviteit en kwaliteit van de therapie in combinatie met zelftherapie wordt de geloofwaardigheid van het Hausdörfer-instituut vergroot. Om een optimale kwaliteit van de Hausdörfer-zelftherapie te waarborgen, werken de stichting en het instituut nauw met elkaar samen.

Vrijwilligers
Het succes van het Hausdörfer-instituut Voor Natuurlijk Spreken is voor een deel toe te schrijven aan de betrokkenheid van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, verspreid over het hele land. Deze groep bestaat voornamelijk uit mensen die de therapie zelf hebben gevolgd. Ze zijn stuk voor stuk geraakt door de doeltreffendheid en de prettige en persoonlijke werkwijze van het instituut.

Visie
Hausdörfer-therapie helpt mensen om vrij te worden van stotteren door de angst om te stotteren haar voedingsbodem te ontnemen. Deze natuurlijke en unieke aanpak bij de bron kenmerkt zich door haar eenvoud en kracht. Door je te richten op jouw eigen spraakgeluid krijg je vertrouwen in jouw spreken. Tevens maak je gebruik van jouw eigen spraakgeluid voor het opbouwen van een flegmatieke gevoelstoestand, een zekere onverstoorbaarheid op het gebied van spraak.

Missie

Hausdörfer-instituut Voor Natuurlijk Spreken
Weg naar Laren 56
7203 HN Zutphen

Telefoon: 06 83257835
E-mail: info@hausdorfer.eu

Homepage: www.hausdorfer.eu

IBAN: NL87 INGB 0000 9103 51
BIC: ING BNL2A
BTW-nr. NL 0614.27.846.B.01
K.v.K. Arnhem nr. 06-069134

 

Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

Na het eerste weekeinde, waarin de theorie werd uitgelegd en oefeningen met klankverlenging zijn gedaan, heb ik al een enorme spreekrust ervaren. Het gevolg daarvan was dat het spreken in de week daarna al veel gemakkelijker ging.