nldede

Welkom ouders

Als jouw kind stottert, wil je graag helpen maar je weet niet hoe. Tegenstrijdige adviezen maken het nog lastiger. Terwijl iedereen in jouw omgeving je adviseert om hulp te zoeken, zou je intuïtief liever niet naar een therapeut gaan omdat daarmee het probleem zou worden benadrukt. Misschien ga je al naar een therapeut en merk je dat er geen vooruitgang in zit of dat het spreken steeds slechter gaat.

Als een kind zich bewust wordt van een probleem en eventueel ook van spraak, lijkt het logisch dat dit niet bevorderlijk is voor het natuurlijke spreekproces. De spraak is immers een autonome functie. Lees meer hierover in het artikel “Rationele aanpak helpt” (PDF). Niets doen en afwachten lost echter ook niets op, want daarmee voorkom je niet dat het beginnende stotteren zich kan gaan ontwikkelen. Zo kom je voor een dilemma te staan.

Het Hausdörfer-instituut heeft hiervoor een oplossing. Met het Hausdörfer-adviespakket voor ouders kunnen ouders op een natuurlijke en efficiënte wijze de natuurlijke spraak bij hun kind zélf weer in goede banen leiden. Het adviespakket bestaat uit twee readers en een gesprek via telefoon, Skype of FaceTime.

Het lezen van de readers heeft al een geruststellende werking en dit heeft al een positief effect op het kind. Je wordt immers bevestigd in het feit dat jouw kind al een natuurlijke spreker is en dat niets mis is met bijv. de spraakmotoriek of de ademhaling. Daarnaast krijg je inzicht in de bron, waaruit het stotteren ontspringt en concrete tips en adviezen waar je meteen mee aan de slag kunt. Je leest ook ervaringen van ouders die er in zijn geslaagd de natuurlijke spraak bij hun kind weer in goede banen te leiden. Uit onze ervaringen blijkt dat dit proces zich in de regel bij jonge kinderen (van 2 tot 4 a 5 jaar) al binnen enkele dagen tot enkele weken voltrekt. Je voelt dus al snel dat het goed zit!

Het adviespakket voor ouders wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Hausdörfer-adviespakket

voor kinderen van 0 tot ca 7 jaar

€ 90

Inschrijven

Hausdörfer-adviespakket uitgebreid

voor kinderen van 5 tot ca 7 jaar

€ 450

Inschrijven

 


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Spreekangst, situaties vermijden, in de weer met ‘moeilijke’ woorden en letters. Ik heb sinds mijn deelname aan de basiscursus Hausdörfer voor het eerst echt de overtuiging dat dat allemaal nergens voor nodig is.