nldede

Lisette (5 jaar)

Bedankt voor de tips en begeleiding. Sorry voor de late reactie, maar het gaat de goede kant op met Lisette.
We konden de dag nadat we met de klanken waren begonnen, al verbetering merken. Natuurlijk nog niet vloeiend, maar ze nam de klanken al snel over. Nadat we een dag of vier heel intensief zo gepraat hadden, kwam het een beetje op z’n beloop. We hebben nu al wel gemerkt dat als er iets gebeurd is, of gebeuren gaat, wat in haar ogen eng of spannend is, dat ze weer meer er op gaat letten hoe ze praat. Na een week vertelde ze weer wat er op school gebeurde, wat ze gedaan had, maar ook de minder leuke dingen die er gebeurd waren. Ze is weer vrolijk.
Hoe het nu gaat: af en toe (als ze moe is of er is iets gebeurd) hapert ze nog, maar zo erg dat ze er niet uitkomt is het niet meer geweest! We hebben ons wel aangewend op een langzamere manier te praten, goed naar elkaar te luisteren en er niet doorheen te praten als iemand iets aan het vertellen is. Ik heb haar een CD van K3 gekocht (schijnt erg populair te zijn bij meiden van die leeftijd), waar heel mooie meezingnummers op staan, die ze dan ook meebrult! Kortom: het gaat goed en wij zijn meer dan dik tevreden! Bedankt.

 


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik stotter al sinds het allereerste begin, en ik voel me dus ook een echte stotteraar. Mijn stotters zijn vaak ook vrij heftig. In mijn jeugd al vrij veel logopedie cursussen gevolgd en op mijn ca 22e levensjaar heb ik de Dell Ferro therapie gevolgd.