nldede

Lies (2 jaar)

Wat het stotteren van ons Lies betreft wil ik je het volgende laten weten. De situatie is gestabiliseerd, het stotteren is nog slechts op de achtergrond aanwezig. We proberen nog steeds elke dag wat stem­spelletjes te doen en dat vindt ze leuk. Het anders praten door ons doen we minder, maar we hebben dat wel heel zacht afgebouwd. We leggen haar ook geen enkele druk meer op om nieuwe dingen te leren. Omdat ze zelf zo leergierig is, verbeterden we haar vroeger veel. Dat vond ze best wel leuk, ze leerde graag bij. Dat doen we nu niet meer. Als ze foute dingen zegt gaan we daar nauwelijks nog op in. Het enige wat we nu nog horen is dat ze een woord waar ze moeilijk-heden mee heeft zelf langer/trager gaat uitspreken. Samenvattend: De ergste vorm van het stotteren heeft ongeveer 10 dagen geduurd. Daarna was het enkele dagen zeer wisselvallig. Daarna is het stilaan verminderd. We hebben er goede hoop op dat we het onder controle krijgen. We willen u heel graag bedanken voor de adviezen die u ons gaf. We voelen ons erg gesteund door uw persoonlijke aanpak.

 


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    In maart van dit jaar vond ik het weer eens tijd om iets aan mijn stotteren te gaan doen. Ik ontweek situaties om maar niet te stotteren en dat belemmerde me om te zeggen wat ik wilde en te zijn wie ik wil zijn.