nldede

Lara (3 jaar)

Het is enige tijd geleden dat wij contact hebben gehad. Ik las vandaag over een nieuwe stottermethodiek (de SpeechEasy) en bedacht toen dat het weer tijd is om jullie op de hoogte te houden van de voortgang.
Het gaat goed met Lara. Na het toepassen van de Hausdörfer methode in december 2005 was het stotteren na 3 dagen helemaal voorbij. De weken erna kwam het steeds een paar dagen terug, maar veel minder erg dan de eerste dagen in december. Het leek ook of Lara er zelf minder last van had. De tussenpozen van stottervrij zijn, werden steeds langer. In totaal heeft deze afwisseling van stotteren/haperen en stottervrij zijn tot mei 2006. Tijdens een korte vakantie in mei is Lara veel vrijer en zelfverzekerder geworden. Ze ging alleen naar buiten om te spelen, gaf onbekenden spontaan een antwoord; iets wat ze voor die tijd echt niet deed. De driftbuien, waar ze voor die tijd dagelijks of zelfs een aantal keren per dag last van had, verdwenen ook en ze slaapt weer goed. En dat is zo gebleven. Ze zit weer veel beter in haar vel. Wat we hebben gedaan vanaf het mo-ment dat ze is gaan stotteren, is meer structuur in haar leven inge-bouwd. Ik ben zelf wat minder gaan werken, Lara en haar zusje Nikki gaan minder dagen naar de kinderopvang en we hebben een vaste oppasmoeder. Na een drukke tijd of drukke dag, zoals een verjaardag bouwen we een rustdag in. We waren er helemaal op voorbereid dat Lara weer zou gaan stotteren als ze vier zou worden in december. December is een drukke en spannende maand en dan ook nog voor het eerst naar school; dat zou zeker spanningen met zich meebren-gen. Maar het tegendeel is waar. We hebben de drukte zoveel mogelijk vermeden en zijn met het gezin lekker op vakantie geweest. Lara zag erg uit om naar school te gaan en ze heeft het ook erg naar haar zin. Ze zit goed in haar vel en heeft geen woord meer gestotterd. Geweldig!
Jan, nogmaals bedankt voor je hulp in de tijd dat wij het moeilijk hadden. Complimenten ook voor de site. Zeer bruikbaar denk ik voor ouders die zoekende zijn naar een succesvolle methodiek!!

 


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Op de website las ik dat deze therapie er van uitgaat dat ieder mens de gave heeft om natuurlijk te spreken. Iedereen kan namelijk natuurlijk en stottervrij spreken, ook een stotteraar.