nldede

B128

Na de eerste basistraining van twee dagen is er al een wereld voor me open gegaan. Ik heb via klankverlenging al flink wat flegma en spreekrust ontwikkeld. Samen met het “laat maar komen zoals het is”, lukt het me ook steeds meer om mijn doelstelling vloeiend te spreken (die me altijd juist een voet heeft dwars gezet), los te laten.
Ik ben blij met de heldere en inzichtelijke visie van Hausdörfer en de goede en prettige van Jan Heuvel. Voor het eerst in zo’n 45 jaar heb ik nu het gevoel dat er een weg is om mij helemaal stottervrij te maken.

Michel (49 jaar), Austerlitz


Ik ben zonder verwachting aan deze therapie begonnen. Het meeste laat ik over me heen komen en ik pik eruit wat me past. Wat ik “leuk”vindt aan Hausdörfer is dat er niets moet. Je ben “vrij”om te doen wat je wilt. Het gaat er niet om of je stottert of niet, het gaat erom dat je vrij handelt in je spreken. Je spreekt zoals je wilt.
Het voordeel van Hausdörfer stotteraars is dat ze vrij zijn om te stotteren of niet. We kunnen tenslotte onze spraak sturen en aan dit laatste moeten we werken.

Erik (46 jaar), Lichtenvoorde


Via een docent van mij ben ik bij therapie gekomen. Voordat ik ermee begon had ik nog weinig tot geen idee wat de achterliggende gedachte was en daarom had ik tijdens de 1e sessie nog niet goed in de gaten waar ‘t eigenlijk om draait. Nu ik meer inzicht heb gekregen, en ook het klanksturen me moeiteloos af gaat, merk ik dat het echt werkt en dat geeft me meer vertrouwen dat ik daadwerkelijk spreekrust kan creëren. Dit zal me helpen om het in de praktijk toe te gaan passen en geen situatie meer uit de weg te gaan. Je kunt, dat weet ik zeker, alles bereiken met je eigen gedachtekracht en voorstellingsvermogen!

David (29 jaar), Zutphen


Via mond reclame kwam ik terecht bij de Hausdörfer stottertherapie. Je moet hierbij veel letten op je klanken langer te maken. Ik heb daar nog wel problemen mee. Voorheen heb ik al een aantal therapieën gevolgd dat was goed voor een bepaalde periode toen ging het weer bergafwaarts. Ik ga ervan uit dat deze cursus mij blijvend van het erge stotteren af helpt. Ik hoop dat ik er veel baat bij heb.

Rik (43 jaar), Zwolle


Zo’n jaar geleden heb ik mij via internet georiënteerd op verschillende stottertherapiën. Ik voelde mij het meest aangetrokken door de HD therapie. Na het doorlezen van de reader vielen dingen al deels op hun plaats.
Door het volgen van de cursus is het ontbrekende stukje  – qua theorie-  op z’n plaats gevallen. Het resterende deel zal ik door dit in de praktijk te brengen onder de knie krijgen. Het is nu een kwestie van doen!

Alfred (37 jaar), Venhuizen


Ik ben ervan overtuigd dat deze methode de methode is om vloeiend te durven spreken. Ik heb antwoorden op vragen gekregen waar ik jarenlang mee rond heb gelopen. Na 3 dagen heb ik al flinke vooruitgang geboekt in het vloeiend spreken. Ik heb al veel meer spreekrust gekregen. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, waarbij ik veel inzet moet tonen. Deze inzet en de methode kunnen ervoor zorgen dat ik vrij word van het stotteren. Hier ga ik ook vanuit.

Jan (31 jaar), Volendam


Ben hier bewust geworden waar ik aan moet werken. Eenvoud ten top. Nu nog waar maken. Wordt dus hard werken.

Geert (60 jaar), Roermond

    B128


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Om van mijn stotteren af te komen ben ik op het internet gaan zoeken naar instanties die stottertherapieën aanbieden. Na wat research kwam ik tot de conclusie…