nldede

B126

Toen ik in het begin naar deze cursus toe ging zag ik er best wel tegenop. Het leek me maar niks. Maar al na een paar minuten had ik goed contact met de groep. We deden leuke spellen (al waren die in het begin eng). Nu heb ik na drie dagen op INS al behoorlijke spreekrust en praat zelfs graag. Dit komt doordat we al behoorlijk flegma hebben opgebouwd.

Robert (16), Weerselo


Ik heb hier een erg leuk en leerzame tijd gehad. Jan en Martijn hebben goed hun best gedaan om ons wat te leren en onze spreekrust terug te brengen. Dat is ze aardig gelukt. Kortom, een erg leuke cursus. Hartstikke bedankt Jan en Martijn!

Max (16), Roderesch


Ik zag net als mijn medecursisten al enige tijd tegen de voorstelronde op, ik zag het ook niet zo zitten om tussen allemaal “vreemden” te zitten. Maar na enigszins vreemde spelletjes ontstond er snel een vertrouwen en een groepsgevoel naar mijn mening. De therapie is erg leerzaam, ik ben nog steeds bezig om het allemaal te plaatsen. Al vanaf dat ik een deel heb gelezen uit “Door de nacht naar het licht” lijdt ik al vrijwel niet meer onder mijn stotteren, dat op zichzelf is al een heel bevrijdend gevoel. Nu is het zaak om goed naar mezelf te leren kijken en mezelf de juiste kant op te sturen.
Ik heb een leuke en leerzame tijd gehad!

Thomas (21), Aalten


Toen ik aan deze cursus begon, zat ik diep in de shit aangaande mijn spreken. Ik had al stottertraining gehad maar dat hielp geenszins! Sinds kort voel ik me stukken rustiger en heb ik een goed ontwikkeld flegma. Ik ben op de goede weg. Dit voelt goed voor mij. Ik ben op de goede weg.
Jan, bedankt! Martijn ook!

Nora (28), Breda


Vorige week aan het begin van de cursus was ik nerveus en wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik wist enkele dingen zoals het spreken voor de camera. Hier zag ik al dagen tegenop. Maar na het eerste weekend zag ik niet meer op tegen spreekmomenten. Maar ik wist nog steeds niet goed wat ik moest met Hausdörfer. Ik begreep alles goed maar vond het nog moeilijk om dit bij mezelf te plaatsen. In de praktijkweek heb ik hier veel over nagedacht en toegepast. Ik had zin in het volgende weekend en kon het nu goed bij mezelf plaatsen. Het gaf een super gevoel om te kunnen vertellen wat ik wil. Vooral na het spreken voor een vreemde groep werd het nog beter. Soms heb ik nog wel moeite om te luisteren naar mijn klank, maar dit zal zeker wel goed komen. Mensen om mij heen weten ervan en zullen mij er op wijzen als het nog niet goed gaat.
Jan en Martijn, bedankt.
Ik zeg nu wat ik wil en dat is machtig!

Geert (16), Fleringen


Toen ik voor het eerst hier kwam was het natuurlijk wel spannend. We gingen een stoelendans doen en als je dan op en stoel zat waar de camera op gericht was, moest je jezelf voorstellen en uit een boek voorlezen.
Ik merkte al na één weekend dat de groep al een beetje spreekrust had. Dit weekend hebben we voor vreemde mensen gesproken. Dat ging bij mij wel goed. Vandaag gingen we naar Zutphen en daar gingen wij mensen interviewen. Wij stelden zelf vragen, bijv. wat vindt u van stotteren, wat doe je er aan. Kortom, het was een heel erg leerzame cursus en ook heel leuk.

Koen (14), Arnhem

    B126


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik heb in het verleden heel veel logopedie gevolgd vanaf mijn 4e jaar. Ook op de middelbare school ben ik ook naar verschillende logopedisten gestuurd om van mijn stotteren af te komen. Dit hielp maar tijdelijk maar meestal werd het daarna veel erger.