nldede

B124

Deze therapie heeft mij veel vertrouwen gegeven dat ik “kan spreken” zonder stotteren. De spraaklogopedisten die ik hiervoor had gehad hadden een heel andere opvatting over stotteren dan dhr. Hausdörfer. Deze cursus heb ik een zeer goed gevoel over en ik weet dat ik hier veel mee kan. Deze eerste week is mijn spreekrust al vergroot en mijn flegma versterkt. Mijn gedachten moet ik er in het dagelijks leven wel bij houden maar heb er zeker vertrouwen in dat het mij gaat lukken.
Jan, alvast bedankt!

Goswin (23),  Laren


De therapie heb ik via de krant en internet gevonden. ik had er veel vertrouwen in doordat ik op de site heel veel positieve berichten las. Ik stotterde vanaf mijn vierde. de afgelopen jaren heb ik veel ups en downs gehad. Met deze therapie krijg ik veel meer zelfvertrouwen en ook “ik kan-gedachten. Dit is nu mijn tweede weekend van de basiscursus en ik voel al veel verbetering en dat is een leuk en fijn gevoel. Ik ga natuurlijk gewoon zo door met natuurlijk speken. Jan, bedankt voor de therapie en ik hoop dat u nog veel meer mensen kan helpen om van het stotteren af te komen! Iedereen nog veel succes, het was hier een leuke tijd!

Andrea (18), Winterswijk


Hallo Allemaal,

Ik ben Admir. Ik ben via internet in aanraking gekomen met Hausdörfer en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik heb nu meer spreekrust en al na de tweede basissessie in mijn spreken ontzettend vooruitgegaan. Ik kan Jan niet genoeg bedanken, hij heeft zo veel voor me gedaan. mijn complimenten. ik ben ook niet meer zo vaak boos als voorheen wanneer ik begon te stotteren. . Voorheen was ik nog onzeker over hoe mijn toekomst er uit zou gaan zien. Maar nu sta ik voor alles open. Nu moet ik gewoon zo doorgaan om uiteindelijk mijn doel te bereiken.
Jullie horen vast wel nog van mij op TV!
Ik wens iedereen veel succes. Ga zo door met het sturen van de klankennnn.

Groetjes, Admir (16), Castricum


Altijd maar bang om te stotteren, altijd maar op m’n hoede zijn. het hoeft niet meer. Fijn!
Ik ben zeer tevreden.

Suzanne (26), Varsseveld


Hoi allemaal,
Een leerzame en goede therapie, gegeven door de juiste personen. Daarna zelftherapieweekenden in Winterswijk. Wel aan het rekken van de laaange klanken denken.

Groeten, Gerrit (53),  Varsseveld


Jan bedankt voor de leerzame en goede therapie, en ik hoop dat je nog veel stotterende mensen zult helpen met je therapie want je therapie heeft er bij mij voor gezorgd dat er allerlei deuren zijn open gegaan die daarvoor gesloten waren en dat gun ik andere stotteraars ook.

Ik was zo gewend dat ik een sociale zware stotteraar was die van de ene naar de andere blokkade ging en nu zag ik op de video een vrolijke sociale klankmaakster die het leuk vond om te presenteren. Er ging een nieuwe wereld voor me open en ik herkende mezelf niet meer terug.

Daarnaast heb ik nu veel meer energie over om leuke dingen te ondernemen. Bovendien was ik zo gewend om te vechten en om hard te werken maar dat hield juist mijn stotteren en mijn stoker in stand.

Ik was al bij logopedisten, stottertherapeuten en psychologen geweest maar het hielp maar tijdelijk of het werd alleen maar erger. Ik moest mijn stotteren maar accepteren maar dat kon ik niet omdat ik niet het gevoel had dat ik diegene kon zijn die ik graag wilde zijn.

Het verlengen van de klanken heeft me enorm geholpen omdat ik nu kan telefoneren en ik kan nu een gesprek met iemand hebben zonder uitgeput te zijn en daardoor voel ik me een stuk vrijer. Bovendien heeft het positief denken me geholpen omdat ik nu weet dat ik veel sociale situaties aankan omdat ik kan spreken en daardoor let ik veel minder op  communicatie en op wat mensen wel niet van me zouden vinden.

Lotte (24), Enkhuizen

    B124


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    De visie van Hausdörfer sprak mij direct aan. Andere therapieën richten zich vooral op de techniek van het spreken, maar in mijn ogen zit het puur tussen de oren.