nldede

B121

Ik stotter al sinds ik kan praten en heb altijd gedacht dat dit iets lichamelijks is. Door deze training heb ik geleerd dat het alleen iets geestelijks is en dat ik dit ook nog eens volledig onder controle heb. Er is werkelijk een wereld voor me opengegaan, dit is iets wat ik al veel eerder had moeten doen. Ik kan nu natuurlijk spreken zoals iedereen doet. Alle stress en spanningen glijden van me af.
Jan, geweldig bedankt voor deze training.

Met vriendelijke groet,
Mario (31), Beneden Leeuwen


Ik stotter al zolang ik kan praten. Ik heb therapie gevolgd sinds mijn vierde. De meeste logopedisten gaan uit van de basis dat je een ongeneselijk trauma hebt. Anderen gaan er van uit dat er iets verkeerd werkt in je hersenen of in je stembanden. Hausdörfer zegt dat het ligt aan de klanken die je van jezelf hoort. Het werkt wel voor mij dus ik ben er tot nu wel tevreden over.
Ik zou iedereen die stottert deze therapie willen aanraden.

Groetjes, Jeroen (16), Den Haag


Ik stotter al mijn hele leven, heb vroeger een paar jaar logopedieën gevolgd maar het resultaat was nul. Tot mijn twintigste jaar heb ik redelijk veel gestotterd, maar sinds vier jaar stotter ik steeds meer. Ben nu 24 jaar, ga het laatste jaar van mijn school in en wil graag van mijn stotterprobleem af (vrij zijn). Met deze cursus hoop ik vrij te worden van stotteren.
Het is nu de derde dag en het gaat heel goed tijdens de cursus, maar deze theorie moet ik ook gebruiken in de praktijk en dat wordt nog een hele grote uitdaging.
Ik wens de andere cursisten heel veel succes.

Groetjes, Jos (24), Maastricht


Ik stotter al sinds ik praten kan. Tot mijn twaalfde heb ik mij er niet aan geërgerd. Maar naarmate ik op school meer moest presenteren en praten werd het stotteren veel erger. Ik begon mij er toen ook echt aan te ergeren. Ik dacht dat ik mijn hele leven wel zou blijven stotteren, totdat ik van INS hoorde. Ik had na de eerste dag al het idee dat dit echt kan helpen. Ik ben over angsten heen gestapt zoals presenteren en vreemde mensen aanspreken. Ik moet er nog wel aan werken maar ik weet zeker dat ik VRIJ kan worden!

Peter (17), Weerselo


Lieve Allemaal,

Ik stotter sinds mijn tiende jaar. Maar ik weet niet eens meer dat ik vroeger natuurlijk sprak. Door meer spanning op school en thuis ben ik gaan stotteren.
Ongeveer een jaar geleden was ik het stotteren helemaal zat. Ik had er genoeg van, dus besloot ik een therapie te gaan volgen. Ik ben heel erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Het is leerzaam, gezellig en emotioneel. Ik raad iedereen die niet natuurlijk spreekt aan om deze cursus te volgen.
Ik wens iedereen sterkte en succes!

Liefs, Sanne (bijna 17)


Hoi,

Ik stotter al vanaf mijn achtste jaar ongeveer. Toen heb ik een twee keer logopedie gevolgd, dat heeft mij niets geholpen.
Ik hoorde een aantal jaren geleden op een informatiemiddag over INS en zo besloot ik hier naar toe te gaan. Ik merk dat ik u veel rustiger en vloeiender praat doordat ik spreekrust heb. INS is echt een aanrader!

Doeg, Vera (15), Zuidhorn


Ik stotter al sinds mijn vijfde á zesde jaar. Op de basisschool heb ik af en toe logopedie gevolgd, maar dat hielp niet. Je moest op je ademhaling letten en de moeilijke woorden oefenen. Later ben ik naar Del Ferro geweest, maar dat hielp niet in verband met mijn handicap (spastisch aan één kant rechts) want je moet met twee handen je middenrif induwen. Ik ben blij dat ik naar deze therapie ben gegaan.

Susanne (17), Hoogwoud


Ik stotter sinds ik vier á vijf jaar oud was. Toen heb ik logopedie gevolgd maar dat hielp niks. Toen ben ik op internet gaan zoeken en vond ik INS. De spreekrust is er nu heel veel en nu weet ik hoe ik mijn stemklank kan sturen. Nu luister ik naar mijn stemklank en stotter ik niet of heel weinig. De angst om te spreken en te stotteren is er ook niet meer zo. Bovendien is het een hele leuke therapie. En het is heel gezellig. Deze therapie heeft mij en mijn spreekangst (stotteren als gevolg) heel erg geholpen!

Xxx Lincy (bijna 15), Hengelo

    B121


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik heb gemerkt dat je met die lange klank veel meer spreekrust hebt, want dan zit dat stotteren gewoon bij wijze van spreken achter slot en grendel.