nldede

B119

Ik heb het licht gezien! 40 jaar spreekangst, bang om te stotteren, mij sociaal terugtrekken: al het vermijdingsgedrag! Nu begrijp ik pas dat het allemaal vermijdingsgedrag was door spreekangst. Door deze wetenschap is het probleem voor het grootste gedeelte opgelost. Schaamte voor mijn spreken is ook voorbij. Ik durf weer contact te maken met anderen. Presentaties geven is ook binnen handbereik gekomen.
Jan, bedankt dat jij van deze therapie je “roeping” hebt gemaakt. Ik zeg het voort!

Letty (44), Rotterdam


Dankzij deze therapie weet ik eindelijk echt waar mijn stotteren vandaan komt en ik zie nu in dat er ook echt iets aan te doen is! Dit is nu mijn 3e dag hier en ik voel nu al erg veel verschil. Als ik wil en mijn best doe heb ik echt spreekrust en dat voelt erg goed. Dit is de eerste en op het moment enige therapie waar ik echt vertrouwen in heb.

Marije (18), Burgum


De 3e dag hier alweer, snel gaat het! Ik heb veel vertrouwen in deze therapie. Het geeft me veel zelfvertrouwen en spreekrust. Ik heb vertrouwen dat het goed komt! Dat heb ik nog nooit met een therapie gehad.

Sanne (16), Ane


Voordat ik naar de cursus ging, heb ik eerst het boek “Door De Nacht Naar Het Licht” gelezen. Dat gaf al heel veel herkenning en het geeft ook inzicht wat stotteren nou precies inhoud. Tijdens de therapie worden die kernpunten herhaald en valt alles op z’n plek. Het is pas mijn 3e dag, maar ik merk nu al veel vooruitgang. Ik zal iedereen de therapie aanraden die stottert! Jan, bedankt!

Susanne (30), Amstelveen


Vorig jaar tijdens een uitzending van Paul de Leeuw voor het eerst gehoord van deze therapie! Het was voor mij heel bijzonder om een vrouw zoals ik, zo onbevangen en vrolijk haar verhaal voor heel Nederland te horen vertellen. Nadat ik het boek heb gelezen, was ik écht overtuigd dat deze therapie kon werken. Zo denk ik al mijn hele leven over mijn stotteren. Dat het absoluut géén lichamelijk gebrek is, maar dat je bij de oorzaak moet beginnen, nl. de spreekangst!
Ik heb nu na 31/2 dag echt het gevoel op de goede weg te zijn. Het spreken met af en toe een lange klank gaat mij goed af, vooral omdat het mij ontzettend veel rust geeft! Ik had/heb echt last (lichamelijk) van mijn manier van spreken, en die rust die ik nu binnenin voel is geweldig!
Het laagje is nog broos, maar ik heb het “ik kan” gevoel al echt kunnen ervaren.
Deze methode is een aanrader voor iedereen!!! Je gaat over grenzen heen, maar juist daardoor overwin je je angst!

Groetjes, Lonneke (37), Heenvliet


Mijn hele leven lang ben ik al bezig om van mijn stotteren af te komen. Niet stotteren was daarbij altijd mijn doelstelling. Een paar maanden geleden hoorde ik pas van de Hausdörfer-methode. De ervaringen die op internet stonden waren goed en ik heb daarna Jan gebeld. In februari heb ik een uurtje meegekeken op de cursus. Ik wist toen zeker dat dit iets voor mij was. Ik heb mij voor de cursus opgegeven en na 4 dagen kan ik met zekerheid zeggen, dat al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. Door het verlengen van de klanken krijg ik steeds meer spreekrust en het “ik kan” gevoel. Een heerlijk gevoel! Ik heb ook veel minder spreekangst. Deze cursus is aan iedereen aan te bevelen!

Groetjes Richard (31), Doornenburg


Vandaag alweer de vierde dag hier. Heb vanaf mijn 9e jaar gestotterd. Nooit iets aan gedaan eigenlijk. Dit is eigenlijk de eerste therapie die ik volg. Heb echt het gevoel dat het werkt. Moet nu nog de kennis gaan toepassen. Zal wel moeilijk worden, maar we weten hoe het moet en dat het kan. Heb er wel vertrouwen in.

Mark (36), Meerlo


Het inzicht dat ik met deze cursus heb verkregen zal mij zeker helpen in de toekomst! Wat een paar dagen al voor een verrijking kan zorgen. Voornamelijk de oefening op straat heeft toch wel m’n ogen geopend dat het verlengen van klanken voor anderen niet opvalt. Werken aan flegma is dus nog wel een vereiste, wat ik voor de cursus niet had gedacht! Het praten met anderen, die ook stotteren/hebben gestotterd, was voor mij erg goed om te zien hoe anderen er mee om zijn gegaan.
Jan, bedankt voor de wijze les! Naast spreekrust zijn er meer lessen uit te halen….

Groet, Heri (24), Breda

    p0706


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik dacht dat ik had leren leven met mijn stotteren, maar dit tot enkele maanden geleden. Ik kon mezelf niet meer blijven voorliegen. Het stotteren werd me teveel.