nldede

B117

19 april 2007, wellicht en hopelijk een belangrijke datum in mijn leven. Op deze dag ben ik namelijk gestart met de Hausdörfer-therapie via INS. Na jarenlange spreekspanning in vele situaties heb ik uiteindelijk besloten er iets aan te gaan doen. Hoofddoel: spreekrust hebben en houden tijdens gesprekken met mensen in het dagelijks leven. Daarnaast heeft het hopelijk ook nog effect op mijn spreken als zelfstandig ondernemer logistiek projecten, wat ik sinds medio 2006 ben. Nu na 2 basissessies heb ik de inzichten, theoretische- en praktijkkennis hiervoor eigen gemaakt. Heb daardoor het gevoel dat ik een uitgebreide gereedschapskist in handen heb waarmee ik stotteren en spreekangst definitief te lijf kan gaan. Ben ervan overtuigd dat als ik mijzelf hieraan houd, spreekrust zal bereiken en behouden. Dit zou een enorm keerpunt in mijn leven betekenen!! Bedankt hiervoor.

Wilco (29), Lienden


De site gaf goed weer hoe ik me van binnen voelde. Kon mezelf terugvinden in de tekst op de site.
De cursus gaf precies zoals beloofd een handvat om je eigen spreekrust te vinden. Dit gecombineerd met het trainen van flegma maakt de cursus een unieke en zeer leerzame ervaring. Een aanrader voor ieder die zich om spreken druk maakt en zo spreekspanning opbouwt.

Savio (23), Leeuwarden


Het aandacht hebben voor de klank middels klankverlenging en intonatie is een verblufend prettige manier om met spreekrust en overtuiging te spreken. Het enige wat nodig is om dit te bereiken is het eenvoudigweg te DOEN!!

Henk (46), Amersfoort


Dit is nu de 4e dag vandaag. Ik merk al vooruitgang op de manier van spreken. Ik pas op school best vaak het klanksturen toe. Hierbij merk ik dat ik veel spreekrust krijg. Hierdoor voel ik me goed en ga beter spreken. Soms als ik het klanksturen niet toepas, merk ik dat ik makkelijk ga stotteren, maar het kan me dan geen ruk meer schelen.

Thomas (16), Nieuwerkerk a/d Ijssel


Een paar zinnen zijn eigenlijk te kort om mijn eerste impressie(s) nu weer te geven. Hausdörfer is op zijn manier een zoektocht naar je eigen ik. Naast het oefenen met klanksturen heb ik met name op dat vlak een flinke progressie gemaakt. Ik kan verklaren wie ik ben en ben eigenlijk nog trotser daarop, aangezien voor mij ‘de weg naar het licht’ binnen handbereik is. Op dit moment kan het me dan ook niet zoveel schelen hoe lang het zal duren voordat mijn doel bereikt is; ik weet vanuit mijn innerlijke kracht en flexibiliteit dat de weg een eitje zal zijn in tegenstelling tot de ‘stotterweg’, die ik vroeger heb moeten bewandelen en soms zelfs uitstippelen…

Fintan (26), Lieshout


Vorige week donderdag begonnen met de Hausdörfer-methode. Donderdag en vrijdag intern in Barchem geweest. Na deze twee dagen waarin de nadruk lag op klanksturing en flegmatraining ging het zeer goed. Na de eerste dag heb ik de wil om het zo goed mogelijk te willen doen van me afgezet en ben ik meer ontspannen met de methode omgegaan. Dit resulteerde tot zeer veel spreekrust in de volgende dagen. Vanaf woensdag weer wat meer spreekspanning. De afgelopen dagen geleerd dat ik meer met de klanksturing moet spreken en dit niet als een trucje moet toepassen. Ga nu de volgende week het boek nog eens lezen en voor mezelf goed in de gaten houden dat het gaat om spreekrust en niet om ‘niet stotteren’. Dat komt vanzelf na volledige spreekrsut.
Spreekrust geeft een geweldig gevoel. Ik ben er nog lang niet, maar wel op de goede weg. Ik zal op een ontspannen manier proberen om de komende weken de puzzelstukjes op de juiste plaats te laten vallen. Op de weg naar volledige vrijheid in het spreken.

Stef (33), Akersloot


Wat Instituut Natuurlijk Spreken voor mij heeft betekend. We zijn net klaar met de tweede basissessie en ik heb hier weer enorm veel geleerd over spreekrust, flegma en klanksturen. Het is reuzeinteressant om te zien hoe je angsten in elkaar zitten, m’n spreekangst dus. De dingen worden je vaak pas duidelijk als je ze ervaart. Je moet constant jezelf de vraag stellen ‘waarom ging dit goed’ of ‘waarom ging dit niet goed’, maar je moet het ook af en toe los kunnen laten. Straks gaan we weer de wijde wereld in en hetgeen we hebben geleerd toepassen.

Herman (33), Eindhoven


Ik stotter al een 17 jaar ongeveer en heb verschillende therapieën gedaan, maar dat heeft allemaal niks geholpen. Bij deze therapie heb ik een goed gevoel en de methode is heel natuurlijk. Bij het maken van klanken en het opbouwen van spreekrust en het trainen van je flegma, daar gaat deze therapie over en het werkt uitsluitend goed. Ik ben nu twee weken met de cursus aan de gang en merk wel dat het beter wordt.

Klaas (22), Opeinde

    p0704


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik heb al verschillende cursussen achter de rug, maar ik voel het meeste met deze cursus. De Hausdörfer-methode richt zich op het spreken vanuit het hart…