nldede

B115

Tweede keer de Hausdörfer-therapie gevolgd omdat alles was weggezakt. Het valt me mee hoe gemakkelijk ik het weer oppak. Nu is volhouden het belangrijkste!

Wilfred (26), Vroomshoop


“Hausdörfer helpt mij om me meer te laten gaan (door het luisteren naar de klank) en het stotteren beter te begrijpen. Een andere positieve invloed is dat ik me meer op mezelf concentreer bij het spreken en wat minder snel ben afgeleid. De therapie biedt goede handvatten (mede door de zelfhulpgroepen) om er zelf mee in de praktijk aan de slag te gaan en te analyseren waarom het spreken in de ene situatie minder moeite kost dan in de andere situatie. Door hier beter inzicht in te krijgen, neemt de angst voor het stotteren af.”

Juul (35), Amsterdam


Vanaf mijn zesde jaar stotter ik. Op de basisschool heb ik daar logopedie voor gevolgd, echter zonder resultaat. Uiteindelijk wilde ik toch mijn stotteren gaan aanpakken. De Hausdörfer-therapie sprak mij het meest aan. Er wordt hard gewerkt aan het krijgen van spreekrust. Met spreekrust komt het natuurlijke spreken vanzelf. Mijn ervaringen in deze eerste week zijn positief. Uiteindelijk word je eigen therapeut.

Ruud (42), Huissen


Na mijn hele leven te hebben gestotterd is het nu genoeg geweest. Ik ga er iets aan doen, eindelijk! Naar de slager gaan, de bakker binnengaan, ken je het? Die ogen achter je, die je lijken te doorboren! Gedaan daarmee! Trek je er niets van aan! Laat het gewoon op je afkomen! Trek je van de buitenwereld niets aan, denk voor én keer aan jezelf!! …., ……, ……, meer bepaald: spreekrust! Daar draait alles rond! iedereen kan het, moet het doen ja: MOET!

Bob (19), Antwerpen


Na zoveel jaar weet ik eindelijk waarom ik stotter! Het ging de eerste week al meteen erg goed, dus ik weet dat ik vrij kan worden. Het wordt nog een lange weg, maar ik weet zeker dat ik er kom. Het is een compleet andere kijk op het stotteren, wat zeker mijn ogen heeft geopend!

Rens (25), Oosterblokkertop:15px”>


De tweede keer Hausdörfer. Na de eerste keer was mijn doelstelling verkeerd. Ik wilde vloeiend spreken en niet meer stotteren. Nu na de tweede keer is mijn doelstelling veranderd. Ik mag stotteren zoveel als ik wil, maar erger mij er niet aan en ik weet dat ik ook zo op het andere spoor van de spreekrust kan komen. Dit gevoel van vertrouwen zal voor mij een nieuwe weg inslaan waardoor ik vrij word.

Rob (28), Zutphen


Na de eerste keer Hausdörfer wilde ik niets in het gastenboek schrijven omdat ik het eerst even aan wilde kijken. Zo ben ik. De kat uit de boom kijken. Ik kon mijn spreekrust heel lang behouden, maar op een gegeven moment begonnen scheurtjes te ontstaan in mijn basis. Ik kwam weer vast te zitten en ik kreeg weer angst. Voor mij was het te laat om weer in te grijpen. Ik had goede perioden en slechte, maar ik zag geen manier om vrij te worden. Ik zag mezelf niet als therapeut en al dacht ik na, kwam ik er niet uit. Deze tweede therapie heeft mijn ervaringen aan de inzichten gekoppeld. Zo heb ik veel beter door wat ik moet doen om mijn doel te bereiken: drempels overstappen! Flegma is (voor mij) het belangrijkste van de therapie. Dus deze keer ga ik niet de kat uit de boom kijken, maar de kat uit de boom halen. Jongens, succes!

Maarten (22), Amsterdam


Ontmoeting met Hausdorfer.
Tijdens het surfen op het internet, kwam ik op de site van Hausdorfer, de woorden “natuurlijk spreken” spraken mij enorm aan. Dat was namelijk hetgeen, wat ik zelf ook regelmatig ervaar. Ik wist dus ook wel dat ik kon spreken, alleen door spanning ook vaak niet. Zonder aarzeling gaf ik mij op voor de basiscursus.
Eenvoudig en doeltreffend, zo wil ik graag de cursus omschrijven. De inhoud is duidelijk en voert je gedachten en het gesprek steeds weer naar de basis van het gedachtengoed van Oscar Hausdorfer en dat schept duidelijkheid!
Jan als cursusleider was een fijne evaring. Aan zijn manier van overbrengen kun je merken dat het een roeping is. Zijn overtuiging geeft vertrouwen in de therapie en in de toekomst.
Het verblijf in het Woodbrokershuis was erg ontspannen. Ik zat in een fijne groep, waar het ook nog eens een keer erg gezellig was.

Thomas (30), Spanga

    B115


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik heb in het verleden een aantal logopedielessen gevolgd. Daarna heb ik twee keer de cursus …. gevolgd waarna je nog dieper terugvalt in je negatieve denkcyclus.