nldede

B114

Op 18 januari 2006 ben ik met de Hausdörfer-therapie begonnen. De therapie heeft me veel inzicht gegeven in mijn stotteren. De uitleg van Jan heeft heel verhelderend gewerkt. Nu is het een kwestie van in de praktijk de juiste dingen toepassen. Groetjes,

Marcel (31), Arnhem


De HD-methode spreekt mij aan omdat je direct toewerkt naar een natuurlijke manier van spreken. Angst is altijd een belangrijk aspect van het stotteren en in deze therapie wordt veel aandacht besteed aan hoe daar mee om te gaan. De theorie vond ik eerst wat theoretisch, maar in deze training wordt het mij steeds meer duidelijk. Ik ben vol vertrouwen dat ik natuurlijk ga spreken.

Jurrjen (46), Zoetermeer


Hallo, Vorige week heb ik de eerste basissessie gehad. Ik ging toen met een lekker gevoel naar huis. De week thuis heb ik betere en mindere dagen m.b.t. de spreekrust gehad. Vandaag de 1e dag van de 2e basissessie gehad. Ik kan mijn spreekrust hier heel goed bewaren! Ik vind de Hausdörfer een fijne/goede therapie! Ook het werken in groepsverband vind ik fijn omdat ik zo ‘stotter’gevoelens kan delen. Ik vind het ook fijn te zien/merken hoe iedereen op z’n eigen manier vooruit gaat. Het theoretische gedeelte wat in de therapie voorkomt, is noodzakelijk. Jan, ik wil jou alvast bedanken, jij hebt met de Hausdörfer-therapie een nieuwe wereld geopend. !

Annet (19), Aduard


Hallo, Ik lijd al een hele tijd onder mijn stotteren. Heb logopedie gehad, maar nog nooit een cursus of therapie gevolgd, omdat deze mij nooit aanspraken. Mijn moeder had een stuk over deze methode gelezen en liet mij dat zien. Ik herkende hier veel van mezelf in en ben op de website gaan kijken. Hier werd ik nog enthousiaster en heb mij gelijk aangemeld. Vorige week de basiscursus gevolgd en heb hier geleerd spreekrust te houden en naar klank te luisteren en spreken. Dat zoiets simpels zoveel effect kan hebben! Heb echt het gevoel dat ik door wat ik hier geleerd heb over een tijdje geen moeite meer zal hebben met spreken in verschillende situaties. Ik voel me goed en ‘bevrijd’!

Mayke (24), Eibergen


De eerste dag voelde heel goed. Totale spreekrust, maar zodra we de pauze in gingen was alles weg. Frustrerend, maar er moet een oplossing zijn! De tijden dat ik spreekrust had, voelt het als de enige echte oplossing. Geen trucjes maar echt natuurlijk spreken. De truc voor mij is om onder alle omstandigheden spreekrust te bewaren. De derde dag ging het, na het gezamenlijk vullen van de tank, geweldig goed. Ik merk aan mezelf dat ik erg veel moeite heb om op de klank te blijven letten en niet steeds weer op de letters te letten. Als het lukt, voelt het fantastisch en ik wil iedereen deze therapie aanraden.

Jan-Joost (21), Dedemsvaart


Ik heb de laatste 10 jaar weinig aandacht besteed aan mijn stotteren, maar er wel onder geleden. Op TV bij Paul de leeuw zag ik iemand van de HD-therapie vloeiend spreken. Hierin werd ik erg geïnteresseerd. Mede door een nieuwe baan was dit voor mij aanleiding om deze therapie te proberen. Mijn eerste ervaringen van de eerste week zijn al erg positief. Ik voel mij in staat om al met veel meer rust te spreken. Dit voelt erg goed.

Harry (36), Grathem


Ook ik heb de eerste sessie achter de rug en ben hier voor het tweede sessie. Ik ben de eerste dagen veel met klanksturing en spreekrust gaan oefenen. De laatste dagen merk ik echter dat je het daar alleen niet mee red. Ik denk dat ik te fanatiek er mee aan de slag ben gegaan en dan niet accepteer als ik stotter. Net met Jan hierover gesproken en dat heeft me weer een nieuw inzicht gegeven, waar ik de komende tijd mee aan de slag ga. De laatste dagen hebben me in ieder geval hele nieuwe inzichten over mijn stotteren gegeven.

Marcel (42), Zoetermeer

    p0701


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met stotteren. Mensen zeiden dat het na een aantal jaar wel over zou zijn, maar dat deed het dus niet. Uiteindelijk toen ik niet meer geloofde dat ik nog van mijn stotteren af kon komen heb ik mij aangemeld voor deze therapie.