nldede

B112

Heb veel therapieën gevolgd zonder het gewenste resultaat. De insteek van Hausdörfer sprak mij aan. Ik heb in de eerste dagen al veel geleerd, hetgeen aansluit bij mijn gedachte en verbeteren van het spreken. Door extra zelfvertrouwen + ‘ik kan’ tanken merk ik duidelijk vooruitgang.

Mzzl, Marcel (34), Deventer


De filosofie en holistische aanpak van de therapie vind ik een openbaring. Tegelijkertijd is de eenvoud een verademing. Heb veel antwoorden op vragen gekregen en tevens veel stof tot nadenken. Heb zin om met alles aan de slag te gaan!!

Ferry (32), Groningen www.bureaudechange.nl


Ik ervaar de Hausdörfer therapie als positief. Ik vroeg mij wel eens af waarom ik niet stotterde als ik alleen ben of met dieren en kinderen ben. Ik was overtuigd dat dit een psycholochisch aspect omvat. Vandaar dat ik geïnteresseerd raakte in deze therapie. Een logische aanpak zoals ik ervaar. Ik ben positief gestemd om hier mee door te gaan!

Simon (26)


Deze therapie is in staat geweest mij eindelijk meer inzicht te geven in mijn stotterprobleem. Met deze info zie ik de toekomst erg positief. Ik denk dat ik zelf in staat zal zijn dit probleem verder aan te pakken. Voor mij is de aanpak duidelijk en het stotterprobleem is in deze cursus aan het licht gebracht.

Tim (26), Hilversum


Jarenlang heb ik een stotterprobleem gehad. Jarenlang heb ik therapieën gehad die mij van mijn stotterprobleem af konden helpen. Elke keer ging het fout na een periode en viel ik terug in hetzelfde vicieuze cirkeltje. Met deze therapie krijg ik eindelijk openbaring van het probleem. Ik weet nu waar het aan ligt en hoe ik ermee moet omgaan. Ik heb echt veel geleerd van deze therapie en ik voel mij zó veel vrijer en gelukkiger. Eindelijk ben ik van deze verschrikkelijke angst af. Ik ben blij dat ik deze voor mij grote stap heb kunnen nemen. Hopelijk kan ik dit voortzetten om lekker vloeiend te kunnen spreken en me zoveel gelukkiger kan maken. Hartelijk dank,

Jeffrey (23), Heerlen


Ik ben blij dat ik de stap genomen heb na 2 jaar de basiscursus nog eens te volgen. Op die manier heb ik alles weer even op kunnen halen, waardoor ik in de praktijk weer met veel zelfvertrouwen aan de gang kan met het natuurlijk spreken. Nogmaals bedankt. Deze deze dagen hebben mij weer veel geholpen om weer een stap dichter bij het vrij zijn te komen!

Björn (21), Winterwijk http://www.bjornwedding.nl


Ik stotter al vanaf groep 3 van de basisschool, omdat ik toen met schaatsen flauwgevallen ben en toen een hersenschudding kreeg. Volgens mijn ouders ben ik toen gaan stotteren. Ik heb verschillende logopedistes ontmoet, maar geen één heeft echt goed geholpen. Via Radio Drenthe hebben we van de Hausdörfer gehoord. Er was een voorlichting in Westerbork, daar zijn we toen heen gegaan. We waren gelijk overtuigd. Toen heb ik in 2004 de cursus gevolgd, maar ik viel al snel weer terug. Dus heb ik besloten om de cursus nog een keer te volgen. Ik heb nu veel meer vertrouwen en spreekrust dan de eerste keer. Ik heb nu ook veel minder angst om de klanken te verlengen dan de eerste keer. Ik hoop dat het voor de 2e keer veel beter gaat. Nogmaals mijn dank hiervoor.

Wesley (17), Assen

    p0611


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    In het eerste weekend had ik geleerd om de klanken goed te verlengen, en alle kanten op te sturen. Het was dan ook de bedoeling om het de komende week in de praktijk te gebruiken.