nldede

B111

Net als velen voor mij ben ik via Paul de Leeuw aan INS gekomen. Ik geloof niet in God, maar dat ik deze aflevering zag, had wel een bedoeling. Toen ik Desiree over INS hoorde vertellen wist ik gelijk ‘dit is het’. Het gaat niet om het spreken, maar om de angst voor het spreken.Een van je eerste opmerkingen ging over het kwartje dat moest vallen. Ik denk dat bij mij het kwartje gelijk viel. In elke (beangstigende) spreekervaring heb je altijd je eigen reddingsboei bij je: klanksturing. Je hebt veel meer ontzettend wijze dingen verteld, die ik me altijd zal blijven herinneren. Jij en INS hebben me niet alleen van mijn stotterprobleem afgeholpen, maar ook mijn verdere leven ingrijpend veranderd. NOOIT MEER SPREEKANGST. Bedankt.

Henk (47), Amersfoort


Bedankt voor de fijne cursus. Ik hoop dat mijn spreekangst snel zal verdwijnen, zal goed mijn best doen. Je bent een goede cursusleider en een fijne vent.

Kees (47), Amsterdam


Door internet ben ik in aanraking gekomen met INS. Eerst vele andere cursussen gevolgd (Doetinchemse Methode en Del Ferro). Deze cursus is veel ontspannener. Er wordt geen druk op je gelegd, want het gaat om natuurlijk spreken. Na drie dagen basiscursus is bij mij het kwartje volgens mij ook gevallen. Ik heb veel plezier in het spreken met veel spreekrust en klankverlenging. Ik ben ervan overtuigd dat ik kan zeggen dat ik straks een ex-stotteraar ben. Ik denk ook dat ik me door deze cursus als mens veel rustiger en vrolijker (meer mezelf) heb zien worden. Daarvoor hartelijk bedankt en tot ziens op de terugkomdagen.

M.v.g. Michiel (32), Luttenberg www.paardenmelker.nl


Een bijzondere cursus. Ook als je de reader en het boek gelezen hebt, is de cursus – met zijn grensverleggende oefeningen en experimenten – een onmisbare ervaring. Geen druk of strengheid, maar vooral leren spelen met klank. Jan, dank voor je geduld.

Hans (51), Amsterdam


Door deze cursus is mijn leven vanaf vandaag veranderd. Het kwartje is zeker gevallen en ik weet dat ik het kan. In de laatste jaren zat ik dicht in de buurt, maar heb nooit de oplossing kunnen grijpen. Door middel van jou cursus weet ik wat de oplossing is. Heel erg bedankt voor het vrijmaken.

Richard (39), Zoetermeer

p0611

Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

Na alle voorgaande therapieen die ik heb gevolgd en waar ik allerlei trucjes leerde om maar zo goed mogelijk te spreken, slechts met kort resultaat, was het een verademing te horen dat ik heel goed kon spreken maar alleen spreekangst had.