nldede

B109

Ik heb m’n hele leven gestotterd en veel woorden/situaties ontweken. Sinds de cursus van Oscar Hausdörfer heb ik veel spreekrust en acceptatie gevonden. De cursus heeft mij en gaat mij nog veel helpen.

Joost (19), Hoogkarspel


Via het programma van Paul de Leeuw ben ik in aanraking gekomen met de Hausdörfer-therapie. Ik heb veel stottertherapieën/logopedie gehad, maar nooit over stotteren nagedacht zoals bij Hausdörfer gebeurt.Nu heb ik de kennis over het stotteren en weet zeker dat het de komende tijd nog veel beter zal helpen!

Ralph (21), Amsterdam


Ik heb mijn leven lang gestotterd en daar ben ik nog steeds niet echt van af, maar ik denk dat ik met de voldoende spreekrust en het verlengen van de klank toch een heel eind kan komen.

Mark (25), Tjalleberd


Ik ben gebonnen aan de cursus omdat ik veel situaties en woorden uit de weg ging. Naar mijn gevoel is dit de enige cursus wat betreft stotteren dat de problemen behandelt waar ik last van heb. De afgelopen dagen heb ik al veel vooruitgang geboekt en ik wil en moet dit kunnen voortzetten. Hiervoor moet ik de juiste discipline en concentratie opbrengen. Ik ben gedreven genoeg om dit op te brengen en ik zie de toekomst zonnig in.

Carlo (20) Berkel & Roderijs


Hausdörfer…. 15 jaar geleden heb ik als puber de basiscursus gevolgd. Op dat moment was ik er nog niet klaar voor en is het spreekwoordelijke kwartje niet gevallen. Nu ben ik 30 en ben gemotiveerder dan ooit. Het stotteren belemmert mij in mijn dagelijkse leven en vooral carriéretechnisch.Na de tweede basiscursus gevolgd te hebben voel ik me rustig. Ik weet dat ik kan spreken: ik kan! Als ik aan de klanken denk en luister naar hoe ik de klanken vormen kan, kan ik heel goed en relaxed met mijn spreken overweg. Wel moet ik zeggen dat discipline niet altijd mijn sterkste kant is geweest, maar ik heb dat toch heel erg nodig om naar de klanken te luisteren en daardoor spreekrust te creëren. Voor mij zijn de twee sleutelwoorden waar ik me verder aan moet toewijden: angst en discipline.1.Het mezelf confronteren met mijn angsten;2.Discipline opbouwen om altijd en overal met mijn klanken bezig te zijn.

ik kan –
Jeroen (30), Groningen


Via Paul de Leeuw ben ik op de therapie gekomen. Op de eerste dag moesten wij onszelf voorstellen voor de camera. Dat ging heel erg slecht.Maar naarmate de oefeningen kwamen gaat het wel beter. Ik ben er nog steeds niet vanaf, maar ik weet dat het mij gaat lukken!! Jan, danke!

Kasper (17), Gorssel


Via een zoekmachine op internet ben ik hier terecht gekomen. Omdat het de laatste periode niet goed ging met mijn spreken en ik veel spreekspanning had, heb ik mij toch maar aangemeld. Toch wel met enige tegenzin, want zou ik er wel vanaf kunnen komen? Bij deze cursus ben ik me ervan bewust geworden dat het toch echt tussen mijn oren zit en dat ik angst heb voor de buitenwereld. Angst! Ja angst, zelfs ik als vechtkampioen heb dus angst gehad. Nu ben ik hard onderweg om die spreekangst de baas te zijn en echt spreekrust te houden. De drempel is nog wel hoog, maar zondermeer overbrugbaar. Geen berg te hoog! Ik ken nu de methode en ben zeker gemotiveerd om dit voort te zetten. ik weet dat ik het kan! No bridge to far!Bedankt voor je steun Jan!

Groeten,
Walter (19), Grou


Na enige aarzeling begonnen aan de Hausdörfer-cursus. Mijn spreken was niet dramatisch slecht of belemmerde mij in mijn contact met mensen. Het is net dat laatste stukje dat nog niet helemaal relaxed was in mijn leven. Na 40 jaar stotteren, waarvan zeker 20 in vrij ernstige mate, had ik een zekere acceptatie bereikt, waardoor niet alles meer rond ‘het praten’ draaide. Dit bracht al meer vrijheid – spreekrust in mijn spreken. Jan heeft me nu de handvatten gereikt voor die laatste 10% rust in mijn leven. Bedankt voor je steun en begrip Jan!

xxx Nicole (40), Duiven

    p0607


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Nadat ik in 2005 de basiscursus al een keer had gevolgd kwam ik vorige week met frisse zin in Doorn aan om weer aan een nieuwe basiscursus te beginnen.