nldede

B108

De Hausdörfer-methode is na vele andere therapieën toch voor mij de meest simpele theorie die echt zichtbaar werking heeft. Tevens helpt het om met angstmomenten om te gaan en leer je van de ervaringen van de anderen. Ben positief dat deze methode mij verder helpt.

Groeten, Ruud


Mijn doelstelling vooraf was om stottervrij te spreken. Tijdens de cursus heb ik mijn doelen gewijzigd. Spreekrust en daarmee een algemene rust zijn nu voor mij van belang. Dat daar af en toe nog een stotter tussen zit is van minder belang.

Gerry


Allereerst wil ik Jan bedanken voor zijn inzet en zijn duidelijke uitleg. Ik heb de techniek door om het stotteren aan te pakken. Ik dank Jan en de Stichting dat ik mee kon doen.
Eigenlijk is het allemaal zo simpel en eenvoudig, maar toch heb ik jaren lang de verkeerde technieken gevolgd bij logopedie. Nogmaals heel veel dank en zeker aan Jan Heuvel.

Hartelijke groeten, Geert


Na een onderzoek in Nijmegen kwam ik uit bij deze methode. Hiervoor al een aantal dingen geprobeerd. Wat opvalt is dat dit totaal anders is dan de andere cursussen. Eigenlijk is het heel logisch, iedereen kan nou eenmaal spreken. Het resultaat is goed als ik alles toepas. Ben benieuwd hoe het de komende maand gaat.

Jesse


Na jarenlang logopedie te hebben gevolgd, kwam ik via internet in aanraking met de Hausdörfer-methode. Nadat ik het boek en de reader had doorgelezen, was ik meteen enthousiast en heb ik mij opgegeven voor de basiscursus.
Ik weet nu beter waarom ik soms stotter: enkel en alleen omdat ik dan de stemklank verloren laat gaan en ik geen spreekrust heb, door spanning/angst. Ik houd mij dan meer bezig met woorden en letters, i.p.v. klanken maken en sturen.
Door de stemklank te sturen ontstaat spreekrust, waardoor de spanning/angst verdwijnt.
Ik ben mij ervan bewust dat ik er nog niet ben, om helemaal vrij te zijn, maar ik heb nu de juiste medicijnen voorhanden!
Ook belangrijk voor mij is, dat ik geen spreeksituaties meer uit de weg ga, en mij minder aantrek wat anderen van mijn spreken vinden.
Ik heb er veel vertrouwen in! Ben nu (mijn) eigen therapeut!

Pieter, Berkel en Rodenrijs


Mijn beste Jan,

Na 4 dagen therapie ben ik gaan geloven in de Hausdörfer-methode.
Alhoewel ik hier zelf de therapeut ben geworden zal er nog veel tijd overheen gaan voordat ik de spreekrust in mijn ‘woorden’, klanken dus, zal gebruiken. ik heb veel vertrouwen in mezelf en verwacht cq. hoop dat ik het een en ander binnen 1 jaar goed gebruik.

Luc, Dordrecht

PS: ik kijk nu al uit naar de terugkomdag in Gorinchem.


Jarenlang heb ik gestotterd, heb verschillende keren logopedie gedaan. Tot ik op een avond Paul de Leeuw keek en daar iemand zag, die de Hausdörfer-therapie had gevolgd. Daar werd ik nieuwsgierig van en ben op de site gaan kijken. Heb eigenlijk gelijk m’n eigen ingeschreven. Na één weekend cursus en uitleg over spreekrust en klanken werd ik al gelijk rustiger, en bovendien eigen therapeut. Ik heb er veel vertrouwen in. Ik stotter nog wel, maar ben wel vrijer met praten en ik weet zeker dat het gaat lukken!!

Walter, Oss

    p0606


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Na een jarenlang gevecht met woorden en letters was de maat voor mij vol en besloot ik me op te geven voor Hausdörfer. Een hele grote stap en drempel, maar…