nldede

B105

Momenteel zitten we midden in het tweede deel van de basiscursus. Het scheelt al ontzettend veel dat je eindelijk weet hoe ‘stotteren in elkaar zit’. Eindelijk weet je dus ook dat het wél kan en waar de pijnpunten zitten.
Ik ben er nog lang niet, maar we gaan d’r voor.

Sander (33), Breezand

Via internet op de site van Hausdörfer gekomen. Gelukkig, ik ben niet de enige met dat vervelende gevoel in buik en maag. Een openbaring met het klanksturen. Hoop dat ik nu op de goede weg zit. Ik ga ervoor.

Truus (49), Zelhem

Ik moet mijn schoonvader eigenlijk bedanken, dat ik in aanraking ben gekomen met het I.N.S. Ik heb nu na 28 jaar eindelijk spreekrust. Wat die vier dagen met je kunnen doen. Ik ga er heel hard aan werken. Bedankt Jan

Robert (36), Groenlo

Via de krant ben ik in aanraking gekomen met het I.N.S. Mijn vader en opa hebben me ook gestimuleerd om hier aan te beginnen. Vele therapieën heb ik al gevolgd en staads weer de hoop op DE oplossing te vinden voor je stotterprobleem. Ondanks dat het steeds moeilijker wordt om je voor te stellen en te geloven, dat het probleem opgelost kan worden, heeft deze therapie mij toch ‘nieuwe’ moed en geloof gegeven. Ik denk dat aan de hand van de spreekrust d.m.v. o.a. klanksturing dit te volbrengen is in de aankomende tijd.

Lars (19), Lichtenvoorde

Na de 1e keer de basiscursus gevolgd te hebben (groep 99) kan ik merken dat ik nog niet voldoende kennis en discipline had om er mee aan de slag te gaan.
Daarom ben ik bijna 1 jaar later nog een keer naar een basiscursus gegaan. In dit 2e weekend ben ik steeds meer aan het ontdekken wat het allemaal inhoudt. Ik merk gewoon dat wanneer ik vrijuit spreek het allemaal wel loopt. Dan zou ik juist meer moeten doen met klanksturen. Het begin is gemaakt. Nu nog verder ontdekken wat ik allemaal voel en doe tijdens het spreken. Als ik alles op een rij heb weet ik zeker dat ook ik ‘vrij’ kan worden.

John (31), Meijel

Ik kan er eigenlijk enkel maar positief over zijn. Ik weet nu dat er een mogelijkheid is om voorgoed van mijn stotteren af te komen. Ik heb een wapen, maar ik moet voor mezelf nog ff uitzoeken, hoe ik die het beste moet gebruiken. Maar daar heb ik het volste vertrouwen in.
Het is nu een week geleden dat ik hier voor het eerst binnenliep en ik voel, dat ik met de dag sterker word. Het heb nog heel ff tijd nodig, maar daarna staat mij niks meer in de weg!

Danny (26), Purmerend

Na vele jaren te hebben gewerkt aan mijn stotteren via diverse therapieën, wat mij niet echt vooruit heeft geholpen, weet ik nu zeker dat ik blij ben met mijn kennismaking met Hausdörfer. Ik heb er in het verleden al eens aan “geroken”, maar miste de basis en de kennis hiervan. Ik ben erg blij dat ik nu de sleutel in handen heb om de rest van mijn leven met spreekrust en kalmte te mogen genieten.

Arent (59), Vries

    p0602


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik stotter sinds mijn 3e levensjaar, dus voor zover ik weet mijn hele leven al. In mijn jeugd heb ik veel soorten therapie gevolgd; logopedie, fysiotherapie met ademhalingsoefeningen en yoga om rustiger te worden.