nldede

B101

Mijn eerste indruk:

Ik had me de cursus van te voren niet veel anders voorgesteld. Ik vond de cursus vanaf het begin al heel leerzaam en interessant en ik had er vanaf het begin al veel vertrouwen in. Ik ben er ook van overtuigd dat dit de enige cursus is die resultaten biedt omdat je in deze cursus leert dat de spraak heel logisch in elkaar zit en d.m.v de eenvoudige methode klanken verlengen en spreekrust creëren kun je in principe niet stotteren, maar dit heb je zelf in de hand. Ik merk dat er bij mij al heel wat vooruitgang is, maar ik heb er af en toe wel nog een beetje moeite mee om de klank voldoende te verlengen en hierdoor heb ik niet altijd voldoende spreekrust. Maar ik vertrouw erop dat ik zal leren om er steeds beter mee om te gaan, zodat ik het beter in de hand zal hebben en zo verwacht ik dat het stotteren in redelijk korte tijd zal verdwijnen.

Adi

Nog maar drie maanden geleden kwam ik in aanraking met de Hausdörfer-therapie. Had ik het maar eerder ontdekt, denk ik nu.
Wat een verlichting al binnen twee weken. De laatste zetjes in de rug die ik nodig heb om van het stotteren bevrijd te worden, heb ik via de therapie gekregen.
Het alles is zo gemakkelijk en simpel, nu het doen en de spreekrust blijven invoelen, dan komt het zeker goed. Ik wens iedereen veel succes met het volgen van de therapie en de sleutel ligt bij jezelf. Blijf dit altijd goed voor ogen houden.
Jan bedankt voor het geven van de duidelijke en leerzame therapie.

Patricia, Dronten.

Voordat ik begon aan deze cursus, had ik bijna nooit spreekrust. Maar in 2 weken tijd heb ik veel meer rust gevonden in m’n spreken. En ik vind het ook gemakkelijker om iets te zeggen wat in me op komt. De Hausdörfer-therapie heeft een positieve invloed op me gehad. Ik hoef nu niet meer aan mezelf te twijfelen of ik wel natuurlijk kan spreken, want dat kan iedereen, dus ik ook.
Jan, heel erg bedankt voor deze leuke en leerzame dagen.

Renate (18), Westerbork

Zes maanden geleden heb ik via de website kennis gemaakt met Hausdörfer. Toen ik het boek gelezen had was ik erg gemotiveerd en ik dacht dat ik de oplossing gevonden had. Vorige week na de eerste sessie ging ik hier weg met een erg goed gevoel. Ik maakte een misstap door de klank los te laten toen ik thuis was. ik wist even niet goed meer hoe ik weer op het juiste spoor moest komen. Dank zij de tweede sessie heb ik het vertrouwen weer gevonden in mezelf. Ik hoop dat ik dit vertrouwen in mezelf vol kan houden.

Casper (21), Dieren

In April ging ik internetten en toen kwam ik op de site van het Instituut voor Natuurlijk Spreken. Het trok me wel aan want ik had eerst een cd-rom gekeken met soortgenoten erop, die via de cursus ineens beter gingen klankmaken.
Daarvoor heb ik wel logopedie gehad maar dat hielp niks, het werd er alleen maar slechter van. Dus dit is de laatste poging om het te verbeteren. En ik moet zeggen, met die klank spelen is best leuk want ik krijg er meer spreekrust van. Meneer Jan, bedankt voor de leerzame cursus en de blijde dagen.

Gegroet,
Arno (17), Hendrik Ido Ambacht

Een paar weken geleden kwam mijn moeder mijn kamer binnen en zei dat ze met Jan Heuvel had gesproken. Jan had nog een plaatsje vrij voor deze cursus. In eerste instantie reageerde ik er niet erg enthousiast op, maar nadat ik er een nachtje over geslapen had, had ik er toch zin in, want ik had het idee dat er toch echt iets moest gaan veranderen.
Nu in de tweede week van de cursus merk ik dat ik al veel meer spreekrust kan creëren.
Ik heb ook gemerkt dat niet alleen ik vooruitgang heb geboekt, de hele groep is flink vooruit gegaan.

Vincent (17), Schoorl

Deze cursus was mijn tweede basiscursus, mijn eerste cursus is twee jaar geleden. Ik had toen de Hausdörfer-therapie ontdekt op het internet. Deze cursus sprak mij toen bijzonder aan omdat dit een antwoord gaf op al de vragen waarmee ik rondliep. Ik was zo enthousiast over het feit dat ik eindelijk ‘natuurlijk’ kon spreken, dat ik niet meer anders wilde.
Alleen zonder dat ik het door had, ging ik me meer concentreren op het vloeiende spreken dan op het horen en sturen van de klank. Dit heeft het er uiteindelijk toe gebracht dat ik soms bijna terug bij af was. Toen heb ik besloten om de schouders er weer onder te zetten en heb ik gevraagd aan Jan of ik de basiscursus voor de tweede keer mocht doen. Voor mij is deze ‘opfrisbasiscursus’ zeker zinvol geweest, ondanks dat ik de cursus twee jaar geleden ook heb gedaan. Sommige (belangrijke) dingen vergeet je en de oude gewoontes zitten er zo ‘ingebakken’ dat deze er niet zomaar uit zijn.
Na deze opfriscursus en de twee jaar ervaring sta ik sterker in mijn schoenen, ik weet waar het fout kan gaan. Nu is en blijft mijn doel streven naar 100% spreekrust. Jan, bedankt voor deze leerzame therapie.

Robbert, Moerkapelle

    p0508


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Op mijn 18e een jaar Logopedie gevolgd zonder enig resultaat, daarna …. wat helemaal een afgang was, nu dus Hausdörfer.