nldede

B99

De verwachtingen die ik had van deze cursus zijn allemaal uitgekomen. Door zo’n simpele methode zo veel rust krijgen is formidabel. Verlengen van klanken, de spreekrust creëren met als gevolg vloeiend spreken is geweldig.
Mijn dank gaat uit naar Jan Heuvel en Oscar Hausdörfer. Aan alle na mij veel succes en het lukt me zeker om vrij te worden.

Rob, Zutphen


Ik heb jaren gestotterd. Heel veel therapieën gehad, maar heeft helemaal niets geholpen. Nu ben ik op deze cursus. Dit is 2x 2 dagen. Wat je op deze cursus doet, is leren om met klanken te praten. Je doet het met nog meer personen. Mijn droom is om natuurlijk te spreken en dat gaat met deze cursus zeker lukken.

Marloes, Roggel


Eindelijk een therapie die aanslaat! En dat na 4 dagen.
Deze therapie is dan ook zeker een aanrader. Voor mezelf heb ik de middelen gevonden en nu alleen nog de discipline opbrengen het toe te passen, maar het zal me lukken! Bedankt Jan en de rest van de groep.

André


Na twee weekenden therapie gehad te hebben ben ik erachter dat ik geen stotteraar ben. Toch is deze therapie niet alleen goed voor stotteraars, maar ook voor mensen met spraakproblemen zoals ik. Het geeft inzicht wat spraak nu werkelijk inhoudt. En geeft je nog een veel dieper inzicht in het menselijk lichaam waarbij het gebruik van spraak verder wordt uitgediept.
Ik vind deze therapie een echte aanrader niet alleen op spraak te letten maar ook om inzicht te krijgen op meer dingen. Jan ga zo door en bedankt.

Ed, Zwartewaal


Na 4 dagen therapie te hebben gehad merk ik toch wel dat dit een therapie is die echt helpt. Dit gevoel had ik al tijdens het lezen van het boek ‘Door de nacht naar het licht’ van Oscar Hausdörfer. Je moet wel zelf goed kunnen omgaan met deze therapie. Het medicijn, wat je aangereikt krijgt, gebruiken als het goed gaat. Dan kun je zelf je eigen therapeut worden. Voldoende spreekrust is natuurlijk spreken. Ga zo door met de therapie.

John, Meijel


Begonnen aan de INS-therapie zonder al te hoge verwachtingen, echter wel met veel enthousiasme.
Ik stotter af en toe op bepaalde klinkers en bouw spreekangst op (en dus veel spanning om iets te zeggen). Na vier dagen therapie heb ik geleerd met klanken te kunnen spelen, klanken te gebruiken, te hanteren.
Daarnaast het bewuster omgaan met spreekrust gedurende het spreken en voorlezen.
Spreekrust inbouwen, omgaan met klanken, klanken hanteren heeft veel bijgedragen aan het “goed” spreken. En dat na 4 dagen!! Maar ik ben nog niet van het stotteren af. Blijven oefenen, hanteren van spreekrust, ook in moeilijke situaties, is essentieel voor het blijvend goed spreken.
Ik heb 4 dagen met heel veel plezier aan mijn spraak gewerkt. Alle ingrediënten waren aanwezig, een goed gevoel erbij, enthousiasme, entourage (omgeving, gebouw), cursusleiding, de avonden met mede-cursisten, plezierige groep enz.
En we gaan voor een goed vervolg!!!!

Harm, Drieborg, 28 mei 2005


Wij zijn de ouders van Marloes Schreurs. Wij hebben de eerste sessie (2 dagen) volledig meegedraaid met de groep. Dit is een goede beslissing geweest daar onze dochter pas 13 jaar is. De overige deelnemers zijn veel ouder.
Wij hebben als ouders meer inzicht gekregen in deze therapie. Je krijgt als ouder handvatten om je kind eventueel te helpen.
Wij hebben vertrouwen in de toekomst dat het haar uiteindelijk wel zal lukken om stottervrij te worden.
Jan en de rest van de groep bedankt dat jullie Marloes zo goed hebben opgevangen.

Peter en Elmie, Roggel


Vandaag heb ik de basiscursus voor de tweede keer afgerond. De eerste keer was vier jaar geleden en toen ook al heb ik er veel aan gehad (acceptatie en de basis kennen). Nu wil ik graag ook de laatste stap kunnen zetten en helemaal vrij worden van stotteren. Hiervoor zijn eenvoudige en praktische instrumenten aangereikt, en door zelf ervaring op te doen tijdens de cursus verkrijg je het juiste inzicht om in je eigen praktijk je doel te bereiken. Dat zal stap voor stap verlopen en door dit leerproces bewust te maken, kun je niet meer terugvallen in je oude, verkeerde gewoontes.

Lilian, Nijmegen


Deze cursus heeft mij in vier dagen geleerd dat je stotteren en spreekangst kunt beheersen als je er werk van maakt. Het machteloze gevoel dat ik had als ik eens niet uit mijn woorden kon komen heeft nu plaats gemaakt voor een ander gevoel, namelijk: “je blijft nu wel hangen op dat woord, maar dat ligt aan jezelf, want als je er aan zou werken zou je het kunnen beheersen.”

Joop

    p0505


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Spreekangst, situaties vermijden, in de weer met ‘moeilijke’ woorden en letters. Ik heb sinds mijn deelname aan de basiscursus Hausdörfer voor het eerst echt de overtuiging dat dat allemaal nergens voor nodig is.