nldede

Hausdörfer-basistherapie

De eerste basissessie…

Bij aankomst op onze therapielocatie staan de koffie en thee klaar!

Om tien uur start het programma met enkele kennismakingsoefeningen en een voorstellingsronde, waarbij je geen beroep mag noemen. Hiervan wordt een video-opname gemaakt.

Om half één tot half twee is er tijd voor de lunch. Er is een snackbar aan de overkant van de straat. In het middagprogramma krijg je inzicht in de processen naar niet-natuurlijk en natuurlijk spreken. De uitleg wordt steeds door oefeningen bevestigd, waardoor je een sterke ‘ik kan’-zelfsuggestie opbouwt met spreekrust als gevolg.

Om 17.00 uur staat een beroepenquiz op het programma, zodat je er eindelijk achter komt welke (toekomstige) beroepen jouw medecursisten uitoefenen. Als jouw beroep wordt geraden, mag je hierover maximaal twee minuten iets vertellen waarbij je het geleerde in de praktijk brengt.

Om ca. 18:00 uur zit de eerste dag erop.

De tweede dag starten we om 9:00 uur met ochtendgymnastiek, waarvoor je jouw spraakgeluid gaat gebruiken. Als je weer lekker in je klank hangt, mag je twee minuten een verhaaltje vertellen voor de groep over een onbelangrijk onderwerp. Na afloop gaan we kijken naar deze video-opname en die van de eerste dag.

Voordat je weer naar huis gaat, maak je voornemens m.b.t. hoe je de komende week met het geleerde aan de slag wilt gaan. Je schrijft elke dag een berichtje per e-mail aan de hele groep, je belt elke dag een medecursist en je wordt door een medecursist gebeld. Zo ga je met een volle tank en vol goede moed naar huis. De tweede sessie begint met het evalueren van de tussenliggende week. Aan het einde van de tweede sessie mag je familieleden en vrienden uitnodigen voor een informatiebijeenkomst, waarbij je een speech gaat houden voor een hopelijk grote groep luisteraars.

Woon je in de buurt van de therapielocatie?
Dan kun je eventueel thuis overnachten. Als je ver moet reizen, is het aan te bevelen om een B & B of hotel te zoeken in Zutphen.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik zocht een jaar nadat ik …. had gevolgd weer eens op internet naar een therapie. …. had helaas niks voor mij opgeleverd. Ik ben een ‘geheime’ stotteraar, in de jaren heb ik zoveel trucjes aangeleerd dat het voor de buitenwereld niet zichtbaar is.