nldede

0 – 8 jaar

Als je kind begint te stotteren, voel je je als ouder vaak machteloos. Je wilt helpen, maar je weet niet hoe. Is het wel verstandig om met een jong kind al naar een therapeut te gaan? Kun je niet beter voorkomen dat het kind zich bewust wordt van spraak of van een probleem? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de reguliere behandelmethoden van stotteren bij kinderen en volwassenen niet het gewenste effect hebben. Een negatief effect kan zelfs niet worden uitgesloten. Hiermee wordt de algemeen heersende opvatting dat logopedie en/of stottertherapie niet zinvol is, bevestigd. Logopedische hulp is daarom af te raden.

Passief toekijken hoe jouw kind steeds meer worstelt met het spreken is echter ook geen optie. Zo kom je voor een dilemma te staan. Dit kan worden opgelost met het Hausdörfer-adviespakket.  T.o.v. de reguliere therapie is het grote voordeel hiervan dat je er onmiddellijk aan de slag kunt zonder dat het kind zich bewust wordt van spraak of überhaupt van een probleem. Door één of meerdere online coachsessies met een zeer ervaren therapeut laat het gewenste resultaat niet lang op zich wachten.

Als het kind 7 jaar of ouder is, kun je kiezen tussen één of meerdere sessies in onze praktijk, bij het gezin aan huis of voor online therapie waar het kind bij wordt betrokken.

Hausdörfer-adviespakket

€ 139

Inschrijven

Het Hausdörfer-adviespakket heeft een preventieve werking en is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 a 7 jaar. Het adviespakket bestaat uit:


Download inhoudsopgave (PDF)
 • de reader ‘Natuurlijk Spreken Voor Ouders Van Stotterende Kinderen’ (PDF);
 • de reader ‘Van Stotteren & Spreekangst Naar Natuurlijk Spreken’ (PDF);
 • Één basisconsult via Skype, FaceTime of telefoon.

Lees meer over preventie…

Lees meer over het adviespakket…

 

Hausdörfer-adviespakket uitgebreid

€ 749

Inschrijven

Het uitgebreide Hausdörfer-adviespakket is geschikt voor kinderen tussen 5 en ca 8 jaar. Dit bestaat uit:

 • Één basisconsult van ca 2,5 uur (op verzoek bij het gezin aan huis);
 • Reader: ‘Natuurlijk Spreken Voor Ouders Van Stotterende Kinderen’ (PDF);
 • Reader: ‘Van Stotteren & Spreekangst Naar Natuurlijk Spreken’ (PDF).
 • Drie online vervolgconsulten van ca 0,5 uur.

Meerdere vervolgconsulten zijn uiteraard mogelijk, online of op onze therapielocatie.

Bijkomende kosten:
Reiskosten: € 0,45 per km

De papieren versies van de readers kunnen worden besteld via het inschrijfformulier voor € 15 per reader, exclusief de verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:  € 5,00
Verzendkosten Europa:  € 12,00

 

Vervolgconsult

via Skype, FaceTime, e-mail of telefoon

€ 50

Inschrijven

 

 


  Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

  Als kind ben ik een uitbundig stotteraar geweest, daarna jarenlang weinig of geen last gehad van het stotteren. Zo’n twee jaar geleden ben ik langzaam aan weer meer gaan stotteren.