nldede

Stef

Als ouders maakten wij ons zorgen om het stotteren van ons kind. Ons kind maakte zich ook zorgen, was verdrietig of boos, of deed juist alsof er niets aan de hand was. Dit had gevolgen in het dagelijkse leven (interacties) van mijn hele gezin en ook op school. Bijvoorbeeld bij het hardop voorlezen.
Wij kregen in onze toenmalige therapie geen duidelijk antwoord op de vraag: Wat is stotteren. Onze intuïtie zei ons dat we een totaal andere weg in moesten slaan. Die hebben we gevolgd en zijn op deze site uitgekomen. Het spreken van ons kind is erg vooruit gegaan en Hausdörfer is voor ons het enige juiste antwoord op ‘wat is stotteren?’.
Wij zijn toen verschillende boeken gaan lezen zoals, van Stotteren & Spreekangst Naar Natuurlijk Spreken en de reader voor kinderen. Daar stond alles in over de Hausdörfer-therapie. Een heleboel dingen hebben we bij ons kind geverifieerd dat daar zeer positief op reageerde. Dit gaf al een heel stuk rust, het begrip voor hem, wat híj voelde is belangrijk. Omdat we dus nu antwoord hebben gekregen op de vraag “wat is stotteren” kunnen we hem beter helpen.

    stefmiggels

    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Vorig weekend heb ik geleerd klanken te verlengen om ervoor te zorgen dat ik uiteindelijk meet spreekrust kreeg. In het begin vond ik het een klein beetje apart om mijn flegma te trainen, maar na een tijdje begon ik er wel aan te wennen.