nldede

Actualiteiten

NLP-training op 12 december a.s.

geplaatst op dinsdag, 13 oktober 2009 om 18:43

Via mijn (toen 14 jarige) zoon Tjeu heb ik kennis mogen maken met het Hausdörfer-instituut, de methode en in het bijzonder met Jan Heuvel. Om met de laatste te beginnen, Jan is wat mij betreft een zeer gepassioneerd man die steeds op zoek is om zijn methode te verbeteren en aanvullingen zoekt om mensen die stotteren, beter te kunnen helpen.

Ik heb de eerste dagen van de basiscursus mee beleefd en stond versteld van de resultaten. Na de pauze werden er prachtige klanken gemaakt en vergat iedereen om zich bezig te houden met woorden en letters. De eerste sprong naar een flegmatieke gevoelstoestand was gemaakt. Inmiddels heb ik met veel plezier twee workshops voor het Hausdörfer-instituut mogen geven: een tijdens het zelftherapieweekend in Winterswijk en een tijdens de Hausdörfer-dag in Zeist.

Wat me op beide dagen is opgevallen, is dat veel van de deelnemers erg veel ‘in hun hoofd zitten’ (het denken, uitleggen, snappen e.d.) en hebben verleerd gewoon te vertrouwen op hun gevoel van eigen zekerheid en zelfvertrouwen. Er is nog steeds iets wat hun tegenhoudt om de sprong naar overdreven klinken, een flegmatieke gevoelstoestand te maken. In de “beschermende omgeving” van de basiscursus gaat dit goed, echter in de buitenwereld blijkt dit voor deelnemers vaak lastiger te zijn.
Wanneer je dit bekijkt vanuit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) zou je kunnen zeggen dat hier nog veel te halen valt. Want het is maar hoe je het bekijkt; lastig of moeilijk wil namelijk alleen maar zeggen dat je nog wat te leren hebt. Meer niet. Als je er zo naar kijkt, als je het zo kunt beleven is er al veel lading van de sprong en kun je gemakkelijker hoger springen en houdt je dit gemakkelijker langer vol.

De Hausdörfer-methode spreekt mij als NLP-coach en -trainer erg aan omdat blijkt dat de methode werkt. NLP gaat niet voor wetenschappelijk onderzoek, NLP is een verzameling van methodes, aanpakken, oefeningen waarvan bewezen is dat zij werken. De Hausdörfer-methode heeft zich ook bewezen.

Op 12 december in Velp geef ik voor de stichting een dagje NLP met vooral veel oefeningen, praktisch doen en ervaren, en er vooral weinig over zeggen. Er is immers niet zoveel moed nodig als je geen angst meer hebt. We gaan dus niet alleen werken aan meer zelfvertrouwen/zekerheid (moed verzamelen) maar ook aan het opruimen van allerlei (bedachte/oude) angsten zodat jij je eigen springplank wordt.

Ik zie jullie graag!

Warme groet, Noud

Plaats: 12 december in Velp (bij Arnhem)

Aanvang: 10:00 uur (probeer om 9:30 uur aanwezig te zijn) tot 17:00 uur

Deelnamekosten: 70 Euro voor donateurs en 90 Euro voor alle anderen

Bankrekening: 7706022 t.n.v. Stichting Natuurlijk Spreken te Leiderdorp

Aanmelden: klik hier

Om aan deze training deel te nemen, is het niet nodig dat je een Hausdörfer-basiscursus hebt gevolgd.

Klik hier om naar de website van Noud te gaan.

Rubrieken

Archives