nldede

Actualiteiten

Nationale Hausdörfer-dag op zaterdag, 10 oktober

geplaatst op vrijdag, 28 augustus 2009 om 23:51

Vind je het leuk om in een positieve sfeer mensen te ontmoeten die belangstelling hebben voor Natuurlijk Spreken, die bezig zijn met Natuurlijk Spreken of die hun doel al hebben bereikt? Kom dan op zaterdag, 10 oktober naar de nationale Hausdörfer-dag in het conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Iedereen is welkom, zowel ex-cursisten als belangstellenden en met name ook mensen die al VRIJ zijn geworden van stotteren. Wij willen namelijk graag van elkaar leren en er voor iedereen, jong en oud, vrij of niet vrij, een nuttige en waardevolle dag van maken!

Film
De dag wordt geopend met de korte film ‘To Speak’ van Erik Lamens uit Belgie. Deze indrukwekkende film, die het stotterprobleem weergeeft zoals alleen maar iemand die het stotteren aan den lijve heeft ondervonden dat kan, heeft 3 nationale en 14 internationale awards verdiend. Erik Lamens zal zelf zijn film aan ons voorstellen.

Workshops
Er zullen verschillende workshops plaatsvinden waaronder Neuro-Linquïstisch Programmeren van Noud Raaijmakers (www.noud.info). Noud’s zoon heeft op 14-jarige leeftijd de Hausdörfer-basistherapie gevolgd. Hij zal ons laten kennismaken met de mogelijkheden die NLP biedt. Wij zullen onderzoeken wat NLP voor ons kan betekenen op onze weg naar ‘vrij zijn’.

Ouders van stotterende kinderen krijgen in een workshop de gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen. Zowel ouders die de Hausdörfer-basistherapie hebben gevolgd als ook ouders die geen Hausdörfer-basiscursus hebben gevolgd, zijn hierbij van harte welkom.

Aan mensen, die inmiddels vrij zijn geworden, vragen wij om hun ervaringen in een workshop met anderen te delen. Duurt het lang of kan het ook snel gaan? Wat betekent voor hen ‘vrij zijn’: stotter je dan nooit meer of stotter je nog wel, maar lijdt je er niet meer onder? Ben je dan nog met je spreken bezig of helemaal niet? Veel vragen, waarop wij in de workshop een antwoord zullen krijgen….

Informatiemiddag
Om 15:30 uur gaat de informatiemiddag van start voor belangstellenden. Wij hopen op een grote opkomst en wie dat wil, mag zijn/haar ervaringen vertellen voor een (hopelijk) groot publiek. Om er wat meer vertrouwen in te krijgen, kun je daarvóór nog deelnemen aan de workshop ‘Spreken In Het Openbaar’.

Belangstellenden kunnen aan het volledige programma deelnemen of uitsluitend een bezoek brengen aan de informatiemiddag. Aan dit laatste zijn geen kosten verbonden.

Aanvang: 10:00 uur

Einde: 17:00 uur

Deelnamekosten:

€ 75,– als je donateur bent van Stichting Natuurlijk Spreken;
€ 95,– voor niet-donateurs *
€ 50,– voor studenten/jongeren, werklozen en voor anderen die donateur zijn of worden en voor wie de deelnamekosten een belemmering vormen.

Een lunchbuffet en koffie/thee en lekkernijen zijn hierbij inbegrepen.

* Je kunt je hier opgeven als donateur. Als je niet weet of je donateur bent, kun je dat aangeven onder ‘opmerkingen’.

Wij hopen van harte je te mogen verwelkomen op zaterdag, 10 oktober!

Rubrieken

Archives