nldede

Jade (3 jaar)

Therapieaanvang: 23-08-2010

22-09-2010

Ik wil je graag even op de hoogte houden betreffende het spreken van Jade.

Jade heeft dus een periode van drie weken gestotterd. Vervolgens een week niet op de vakantie en toen we op vrijdag terugkwamen heeft zij in het weekend toch weer gestotterd. De week na de vakantie (Benjamin ging toen weer naar school) is heel goed gegaan eigenlijk vloeiend maar in het weekend begon ze toch weer een beetje. De week daarna ging goed tot en met woensdag maar op donderdag begon ze weer (op haar verjaardag 14 sept) en dat is eigenlijk gebleven tot nu met uitzondering van maandag. We passen de methode toe maar hebben niet echt het idee dat het wat doet. Ze praat ook vloeiend maar stottert gewoon regelmatig en we kunnen er de vinger niet op leggen waar het door komt. Spanningen, periode, ik ben 3, moeite met wat ze allemaal weet, we merken nl wel dat ze heel veel wil zeggen en ook heel veel dingen weet. Ze legt verbanden en er gaat veel in haar om.

Maar belangrijker, geven wij haar voldoende nu. Ik merk dat ik er alles aan doe om de rust te bewaren en er geen nadruk op te leggen maar ben wel bang en kan niet altijd positief denken. Breng ik dat op haar over en slaat de therapie daarom niet aan?

Ik vind het vreemd dat ze dus ook perioden vloeiend spreekt maar nu eenmaal thuis na de vakantie en weer het gewone gangetje lijkt het weer gewoon terug te komen. Je gaat er misschien teveel over nadenken omdat je een patroon probeert te zoeken. Eerst 3 weken aaneengesloten in de zomervakantie, weg in de vakantie, 2 weken door de week goed en terug in de weekenden en nu ineens ook weer door de week. Kun jij hier iets mee of heeft het geen zin om daar mee bezig te zijn? Ik zou bijna denken misschien nog een weekje weg met haar, maar dat is natuurlijk onzin..

Ik hoor graag wat je ervan vindt…

16-11-2010
Nog even een update omtrent de spraak van Jade. Jade heeft 5 weken probleemloos gesproken en geen enkele keer gehaperd.
Na de vakantie (we zijn een week naar Spanje geweest 24 okt) begon het weer een heel klein beetje maar dan op een vreemde manier vinden wij.
We hebben af en toe nog met klanken gestuurd. Dat hadden we ook met je afgesproken maar zoals ik al zei is dat soms vergeten omdat het vijf weken helemaal weg is geweest. Het klanksturen deden we de afgelopen tijd vaak door te verlengen en tijdens deze verlenging gingen we dan omhoog en weer omlaag.
Wat ze nu doet is bijv bij kijken en bij kaas (dus veel bij K woorden), blijven hangen door Kij-Kij-Kijken te zeggen en dan heel hoog te gaan praten. Het lijkt bijna alsof ze dan met haar adem niet uitkomt of verkeerd begint. Ze wil het dan niet meer zeggen soms en soms oefent ze even om te merken dat het wel gaat. Ze doet het dus heel weinig maar ze gaat de woorden wel vermijden.
Ka-ka-kaas en dan heel hoog lukt haar dus ook niet. Ze richt zich er dan teveel op dat het fout gaat of fout gegaan is of zo…

Wat kan ik hier het beste mee doen??? Ik denk dat het weer van voorbijgaande aard is maar ze heeft er nu wat last van..

Verder gaat het erg goed met haar.

20-01-2011
Nog even een update omtrent Jade.
Het gaat super met haar. D.w.z. ze heeft, denken we, haar rust terug wat betreft het spreken. Ze heeft geen haperingen meer of klanken zoals onderstaand genoemd.
Ze praat heel goed en is wijs en praat zelfs met hele lastige woorden. Ze is bijzonder wijs en we lachen wat af met haar.
Ik heb de factuur ingediend bij CZ. Ben benieuwd wat ze ermee doen al is dat onbelangrijk verder.
Verder geen bijzonderheden. Bij het voorlezen doe ik nog steeds klanksturen, verder eigenlijk niet.

Klik hier om contact op te nemen met de moeder van Jade!

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik vond dat het tijd was om mijn stotterprobleem aan te pakken. Via internet kwam ik terecht bij Hausdörfer. De cursus zit goed in elkaar en ik vind de theorie ook logisch.