nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1705

Max, 15 jaar Oisterwijk – Ik heb meegedaan met de Hausdörfer-therapie, en ik ben heel blij dat ik hier aan heb meegedaan. Ik zelf heb vroeger meerdere malen logopedie gehad, maar dat heeft nooit zin gehad. Mijn moeder was aan het opzoeken naar een goede therapie voor stotteren en toen kwam ze Hausdörfer tegen. Toen heb ik met Jan eerst wat FaceTime gesprekken gehad en toen heb ik besloten om me aan te melden voor de therapie. Ik heb hem nu gedaan, en het heeft me echt geholpen. Ik zit nog in het proces maar ik er van overtuigd dat ik echt vrij ga worden van stotteren. En dat met mede dankzij de therapie, maar ik heb het niet in men eentje gedaan. Ik had ook een fantastische groep die elkaar goed hielp. We zaten ook in een goed hotel, waar ik goed heb kunnen overnachten. Maar ik wil aan iedere stotteraar adviseren als ze met het stotteren klaar zijn, adviseer ik je echt naar deze therapie te gaan. Er zijn meerdere therapieën in Nederland maar die helpen voor een tijdje, en deze helpt heel je leven. Mijn advies dus meld je aan! Dit betekent echt heel veel voor mij, het stotteren heeft tot nu toe heel mijn leven zuur gemaakt, maar nu krijgt het geen kans meer. Daar ben ik echt heel erg blij mee!

Max, 18 jaar, Babberich – Ik heb mij aangemeld voor de Hausdörfer-therapie omdat ik al een lange tijd al last heb van stotteren, dit leek mij een goede cursus omdat er veel goede recensies over waren. Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd over stotteren en over praten. Ik ben nu twee weekenden bij deze cursus geweest en voel me al anders, praten gaat steeds makkelijker en zonder stotteren, ik voel me gelijk rustiger. Ik zou deze cursus zeker aanraden voor mensen omdat alles goed uitgelegd word en overal genoeg tijd voor word genomen. De locatie is ook perfect.

Marc, 17 jaar, Meteren – Ik was al een tijdje bezig om van mijn stotteren af te komen, maar vond eigenlijk geen oplossing.
Toen ik de Hausdörfer-therapie tegen kwam sprak deze mij meteen aan. De meeste therapieën focussen op het vloeiend spreken, maar hier wordt vooral aandacht besteedt aan het krijgen van spreekrust. Het kwijtraken van je angst om te spreken. Je mag dit doen op je eigen tempo. In een ontspannen sfeer krijg je handvatten om je weer fijn te voelen tijdens het praten. Nu zijn we in de tweede week en je ziet al dat mensen veel ontspannender zijn.

Lars, 26 jaar, Brunssum – Ik volg de basiscursus momenteel voor de tweede keer. Ik merk enorme verschillen met de eerste keer. Waar ik teveel de focus heb gelegd op het natuurlijk spreken in plaats van op het overwinnen van mijn spreekangst. Nu ik mijn focus heb gelegd op het luisteren naar mijn eigen stemgeluid en het trainen van mijn flegma merk ik dat ik stappen maak die ik eerder niet maakte. Met name het tweede weekend heb ik veel vorderingen gemaakt. Tijdens dit weekend heb ik veel spreekrust ervaren, wat een positieve invloed had op mijn gemoedsrust en mijn verstaanbaarheid. Ik ben dan ook blij dat ervoor gekozen heb om de Hausdörfer-therapie voor een tweede keer te volgen.

Jim, 22 jaar, Winterswijk – De reden dat ik deze cursus heb gevolgd, is omdat ik het voornamelijk voor mezelf doe. Tot nu toe, is het een van de beste keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven. Dankzij deze cursus weet ik nu hoe ik spraakrust kan opbouwen, zodat ik uit mijn woorden kan komen, en normale gesprekken kan voeren zonder enige vorm van angst of spanning. Hiervoor ben ik Hausdörfer werkelijk dankbaar!

Gerdy, 44 jaar, Haaksbergen – Ik stotter al vanaf mijn 4e jaar. Jarenlang heb ik logopedie gevolgd. Daar heb ik wel het een ander geleerd, maar miste toch de laatste stap naar “vrijheid”. Ook omdat wij jonge kinderen hebben, kun je niet om alle situaties heen. Dat gaf veel spanningen. Ook naar verjaardagen en uit eten gaan kostte veel energie. Enkele jaren geleden kwam ik op de Hausdörfer-site terecht. Toch duurde het nog enkele jaren voordat ik de stap durfde te zetten. De afgelopen dagen heb ik geleerd dat je in elke situatie kunt spreken. D.m.v. klanksturen en verlengen houd je het stuur in handen. Wat een een fijn en vrij gevoel geeft dat. De aankomende tijd ga ik nog meer mijn flegma trainen, waardoor ik meer spreekrust ga krijgen.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik stotter sinds mijn vierde jaar. Mijn vader stottert al zijn hele leven en mijn moeder vond in november dat het wel leuk was geweest en heeft ons beiden opgegeven voor de Hausdörfer methode.