nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1703

Kas, 19 jaar, Nibbixwoud – Ik ben Kas , ik stotter sinds mijn 4e ongeveer. Vroeger was het nooit zo erg, ik heb het idee dat het elk jaar erger wordt. Daarom heb ik gekozen voor deze cursus. Logopedie heeft voor mij namelijk niet geholpen. Bij deze cursus pak je het probleem aan in de kern en niet met kleine oefeningen. Bijvoorbeeld dat het om klanken gaat en niet om woorden. Je moet wel zelf willen en doen als je deze cursus gaat doen. Als je er geen vertrouwen in hebt weet ik niet of het lukt. Als je wel vertrouwen hebt komt het helemaal goed met deze cursus!

Beau, 16 jaar, Zwanenburg – Mijn naam is Beau, ik ben 16 jaar oud. Ben hier naartoe gekomen omdat ik van mijn angsten af wil komen om te gaan stotteren. Ik stotter niet heel erg, maar ben bang om te stotteren. Ik durfde daarom niet mensen te gaan bellen, beurten krijgen in de klas of dingen te zeggen die ik dacht. Nu ik bij Oscar Hausdörfer ben geweest durf ik het weer. Ik heb hier manieren geleerd om er mee om te gaan. Bijv het sturen van je stem. Mijn advies voor de mensen die ook met een angst probleem zitten, om te gaan stotteren pak de kans en ga het doen. Voor dat je het weet durf je de dingen weer te zeggen die je eerst niet durfde te zeggen.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik heb mijn stem ergens in mijn jeugd verloren waardoor ik gevoelig ben geworden voor spraak. Ik heb 11 jaar geleden stottertherapie gevolgd. Er werd vooral aandacht besteed aan…