nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1610

Robin, 21 jaar, Geesteren – Mijn naam is Robin en ik heb in oktober 2016 de Hausdorfer therapie gevolgd.
Zelf heb ik goede en slechte periodes wat betreft stotteren. In de slechte periode heb ik behoefte aan handvaten waardoor het stotteren minder wordt en ik zo uit deze vicieuze cirkel kom. Deze handvaten heb ik geleerd bij de Hausdorfer therapie. Door de spreken met de spreekwet en werken aan mijn flegma. Door deze twee dingen toe te passen hoop ik ‘’natuurlijk te leren spreken’’. Dit houdt in: Dat ik geen last heb van stotteren en altijd vrij kan spreken. Tot nu toe lukt dit aardig en ik ben zeer benieuwd hoe dit zal zijn over één jaar. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in!

Jan, 33 jaar, Breda – Na een sollicitatiegesprek dat voor mijn gevoel door het stotteren niet lekker liep, heb ik besloten om een stotter therapie te gaan volgen.  Ik heb vroeger wel logopedie gehad, maar dit heeft weinig effect gehad. Na wat rondzoeken op internet kwam ik de Hausdörfer-therapie tegen.  Na het lezen van de website kwam ik een aantal zaken tegen die ik bij mezelf herkende en me aanspraken. O.a. het gegeven dat iedereen op bepaalde momenten vloeiend kan spreken, kwam me erg bekend voor. Hierop heb ik besloten om me aan te melden voor de Hausdörfer-therapie.

Ik ben de therapie blanco ingegaan zonder hoge verwachtingen of voorbereidingen. Ik wist dus niet goed wat ik kon verwachten.
Nu ik de twee basis sessies heb gehad, kan ik concluderen dat het een goede keuze is geweest om de Hausdörfer-therapie te volgen.  Je leert eigenlijk geen nieuwe technieken of trucjes. Maar je leert om het stuur in handen te nemen over je eigen stem. Dit doe je mede door flegmatiek te worden over hoe andere over jouw spreken denken. Ik merk nu al dat ik rustiger spreek en beter naar mijn eigen stem/klanken luister. Het proces naar natuurlijk spreken is ingezet!

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Na me goed verdiept te hebben in de verschillende stotter therapieën ben ik terecht gekomen bij de Hausdörfer-methode. Wat me erg aanspreekt aan deze therapie is…