nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1605

Youssoupha, 40, Brasschaat – Ik heb altijd iets willen doen met mijn spreken, maar ik had nooit de kans of de juist therapie gevonden. Stotteren is iets dat mij altijd in de weg zat. Ik ben zo’n 10 jaar geleden bij een logopedist geweest, maar ik vond zijn methode van werken maar niets. Ik ben daarnaast veel informatie gaan opzoeken over stotteren en zo ben ik bij de site van Hausdörfer en veel andere therapeuten gekomen. Hausdörfer vond ik er beter uitzien voor mij dan die andere therapieën. Hij richt zich op de kern van het probleem i.p.v. je te leren wat je al kunt (ademen, articuleren…). Ik heb nu de derde dag van de cursus achter de rug en ik voel mij al beter omdat ik weet, waar ik aan moet gaan werken. Nu volhouden en het komt goed volgens mij…

William, 29 jaar, Hendrik-Ido-Ambacht – Zolang ik weet heb ik gestotterd. Ik heb het jarenlang goed kunnen verbergen, maar de laatste jaren begon het me steeds meer in de weg te zitten. Ik vond dat ik er iets aan moest doen! Op de basisschool heb ik logopedie gevolgd, zonder resultaat. Ongeveer vijf jaar geleden heb ik mijn probleem voorgelegd aan mijn huisarts, die raadde mij toch weer logopedie aan. Deze keer had dit wel effect maar zeer tijdelijk.
Na wat zoeken op internet kwam ik het Hausdorfer-instituut tegen. De aanpak sprak mij erg aan door het aanpakken van de oorzaak. Hier lag naar mijn idee de sleutel. Nu na drie dagen cursus ben ik erg blij dat ik eraan ben begonnen. De methode is duidelijk en eigenlijk heel logisch. Nu alleen nog consequent toepassen.

Gert, 58 jaar, Leiden – Het allermooiste dat ik heb ervaren is dat ik op een natuurlijke manier kan spreken. Dat voelt als een grote vrijheid. Dit kan ik bereiken met vrij simpele middelen, het vergt wel enige discipline. Die discipline is dat ik mij volledig concentreer op mijn stemgeluid en mij nergens anders wat van aan trek, dus ook niet wat andere mensen van mij denken.
Ik ben nog niet van het stotteren af, maar heb nu wel een goeie basis om mij verder te ontwikkelen in natuurlijk spreken. Volgens mijn collega’ s en mijn vrouw praat ik nu al veel beter dan voor deze cursus. Er volgen nog drie vervolgdagen. Tot nu toe bedankt voor de lessen.

Jeroen, 43 jaar, Eindhoven – Het spreken is vanaf gisteren na de cursus fantastisch gegaan.(lekker rustig naar mijn stem luisteren en sturen (ook in drukke situatie neem ik de tijd). Morgen ga ik diverse collega’s op taart trakteren omreden ik ze de laatste week weinig aan heb woord heb gelaten.
Hierbij mijn “ervaringskreet”:
Dankzij de therapie is de wereld voor mij opgegaan.
Ik kan na 35 jaar weer zorgeloos praten en van het leven genieten.
Was ik maar eerder met de therapie gestart.

Bert, 46 jaar, Notter – Door het lezen van de reader heb ik veel nieuwe kennis en inzichten opgedaan. Het is wel van belang om de reader vooraf goed en bewust door te lezen en te bestuderen.
Na twee dagen was ik in staat om zinnen zonder stotteren te zeggen! Door het klanksturen heb ik een goed fundament om het stotteren te overwinnen. Van de groepsbijeenkomsten had ik meer training, activiteiten, uitleg en coaching verwacht. Daardoor moet ik, m.b.v. De reader mezelf nog meer zien te ontwikkelen. Hierdoor wordt ik mijn eigen stottertherapeut.

 

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Na diverse pogingen om stotter- en spreekangstvrij te worden, uiteindelijk bij Hausdörfer terechtgekomen. De positieve verhalen op hun site en in diverse fora waren voor mij reden genoeg me hierin te verdiepen.