nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1604

JJ, 30 jaar, Voorburg – Vanaf het moment dat ik kon praten stotter ik al. Rond mijn 5de ben ik naar logopedie gegaan. De logopediste was niet gespecialiseerd in stotteren en kon verder niks doen. De jaren daarna heb ik niks aan mijn spraak gedaan en hoopte dat het stotteren vanzelf zou verdwijnen. Helaas stotterde ik op mijn 15de nog steeds. Hierna heb ik andere technieken geprobeerd, die allemaal op de ademhaling waren gericht, totdat ik in 2016 uitkwam bij Hausdorfer-instituut. Hier heb ik geleerd dat stotteren geen spraakprobleem is, maar een angstprobleem. Iedere stotteraar kan vloeiend spreken als hij/zij alleen is. Het resultaat is verbluffend te noemen! Na al 2 dagen de basiscursus te hebben gevolgd kon ik natuurlijk spreken op een normaal spreektempo. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen. Bovendien was het erg prettig om van iedereen in mijn directe omgeving te horen hoe goed zij het vonden gaan. Ik kon eindelijk een ‘normale’ interactie met andere mensen hebben. Wat gaf dat een goed gevoel! Wat kan het leven toch leuk zijn!

Geert, 33 jaar, Wezep – Na een periode van Veel stress en angst ben ik meer gaan stotteren . Dus besloot ik is op internet te gaan kijken voor een cursus en toen zag ik Hausdörfer en dat sprak me gelijk aan hoe ze het stotteren omschrijven en hoe ze het aanpakken . Dus heb gelijk een afspraak gemaakt . Ben nu in de tweede week en heb al veel geleerd . En Door de oefeningen bouw je meer flegma en spreek rust op . En Door de dingen die je hoort krijg je een goed gevoel en een handvat om het echt aan te pakken bij de bron . Het is nu de taak aan mij zelf om meer zelfvertrouwen te krijgen .

Najat, 20 jaar, Almere – Ik heb al jaren last van stotteren naar logopedie gegaan & heb Del Ferro overwogen , Ik zat in een twee strijd met me zelf ik ben van Iraakse afkomst & als ik stotterde dacht men vaak ooh zij zal wel geen Nederlands kunnen terwijl ik hier al 25 jaar woon, door Hausdörfer ben ik mijn eigen therapeut worden ik weet wat voor mij wel of niet werkt. Ik ben heel blij dat ik deze beslissing heb genomen ik kan nu klanken maken hoe ik dat wil ik ben er nog niet maar ik zie de toekomst weer positief in ! bedankt jan

Muhammet, 24, Tholen – Het stotteren begon bij mij op mijn 15e. Vanaf dat moment is het alleen maar verergerd. In 2015 kwam ik tot de conclusie dat ik er echt vanaf wilde komen. Hierop ben ik een zoektocht begonnen naar een stottertherapie op internet en in 2016 kwam ik uit bij het Hausdorfer-instituut. Ik wist gelijk al dat ik bij het Hausdorfer-instituut bij het juiste adres was om van mijn stotter af te komen. Voordat de 1e basissessie was begonnen had ik al enkele filmpjes gezien op Youtube en door die filmpjes kreeg ik enorm veel zin om de Hausdorfer-therapie te volgen. Tijdens de 1e sessie kom je erachter waarom je stottert en voer je oefeningen uit om je spreekrust te herwinnen. Hierbij train je de flegmatieke gevoelstoestand. Vanuit deze gevoelstoestand heb je minder spreekangst en stotter je aanzienlijk minder. Dankzij de 1e basissessie heb ik een enorme sprong gemaakt in mijn spraak. Na de 1e basissessie hadden we een week de tijd gehad om onze kennis in de praktijk toe te passen. Dat ging me prima af en je probeert bij steeds meerdere mensen je flegma te trainen. Nu volg ik de 2e basissessie en ik voel dat ik nu weer een grote stap zal maken! Het grote voordeel aan deze therapie is dat je je eigen therapeut wordt en hierdoor kun je een mogelijke verergering van je stotter zelf verklaren en je kan er ook zelf iets aan doen. Ik heb er het grootste vertrouwen in dat ik dankzij deze therapie weer natuurlijk kan spreken.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik had na het eerste weekeinde een volle tank en dat merkte ik de zondag en maandag heel goed. Ik sprak die twee dagen zonder te stotteren.