nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1601

Joris, 16 jaar, Hasselt – Ik heb zolang ik mij kan herinneren gestotterd. Het had mijn leven in zijn greep en ik was er dan ook dag en nacht mee bezig. Ik had altijd wel de hoop er van af te komen maar vele mislukte therapieën, waaronder jaren logopedie, maakten die hoop kleiner en kleiner. Het voorstel om een Hausdörfer-cursus te volgen ontving ik dan ook met enig pessimisme. Maar proberen kon geen kwaad en dus besloot ik om toch een cursus te volgen.

De eerste kennismaking met de cursus voelde meteen goed. Deze therapie was anders dan andere en ook vele malen aantrekkelijker, door het relaxte karakter ervan. Na twee basiscursussen was mijn zelfvertrouwen immens gestegen en was mijn hoop op een toekomst vrij van het stotteren weer terug. Ik leerde dat stotteren helemaal geen spraakprobleem is maar een angstprobleem, en ik leerde om over die angst heen te komen. Ik ben op het moment van typen nog niet helemaal vrij van het stotteren, maar ik heb geen enkele twijfel dat hier in de toekomst verandering in zal komen.

Maarten, 35 jaar, Geerdijk – Na m’n hele leven gestotterd te hebben en vele mislukte pogingen te hebben gedaan om hiervan af te komen heb ik in 2005 de basiscursus van de Hausdörfer-therapie gedaan. Dit voelde direct erg goed en ik had gelijk het gevoel dat dit de weg naar natuurlijk spreken was. Toch ben ik door de verkeerde doelstelling van het goede pad afgeraakt en was de laatste jaren zo gefocust op het vloeiende spreken dat de spreekangst weer de overhand kreeg.
Onlangs heb ik me weer aangemeld en nu de 2e basissessie achter de rug, het gaat super!!
Ik krijg in het dagelijkse leven steeds meer situaties waar ik totale spreekrust heb, zowel non verbaal als verbaal heb in vergelijking met het filmpje uit 2005 zo’n gigantisch grote stap gemaakt. Ik ga met groot vertrouwen de toekomst tegemoet en ga nu in tegenstelling tot vroeger genieten van het spreken.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik zat er heel erg mee dat ik stotterde, en ik vond dat ik daar ‘iets’ aan moest doen. Het stotteren belemmerde mij in vele dagelijkse dingen.