nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1511

Friso, 18 jaar, Roosendaal – Mijn ervaring met Hausdörfer was erg bijzonder. Vooral omdat het tegen alle principes van logopedie in gaat, en het dus ook natuurlijk uniek maakt. Het is ongelofelijk hoe je binnen twee weekenden zoveel kan opsteken (wel energie slopend!) en het ook meteen kunt toepassen in de praktijk. Het vergt wel wat lef en wat geloof in jezelf. Maar toen ik hier instapte had ik niet verwacht dat het zo makkelijk en vooral zó snel zou gaan. Ook al ben ik van mezelf geen ‘extreme’ stotteraar, voor mij was dit erg leerzaam en ook fijn om de praktijk toe te passen. Ik zou eigenlijk iedere stotteraar dit willen aanraden. Of het stotteren nou in een lichte mate of wat zwaardere mate is maakt niet uit, aangezien er ook erg wordt gewerkt aan de rust in het spreken. Kortom, een zekere aanrader voor iedereen!

Iris, 16 jaar, Hoogkarspel – Ik heb de afgelopen twee weekenden de Hausdörfer-therapie gevolgd. Ik had al wel eerder stottertherapie gedaan, maar deze therapie was totaal anders en haalde de principes van de standaardtherapieën naar beneden. We hebben de basisprincipes van het spreken geleerd en we zijn erachter gekomen dat spreken bestaat uit klanken, in plaats van woorden en letters. Hier moesten wij ons ook op focussen. Daarnaast hebben we ook aan ons flegma gewerkt en deden we wat vertrouwensoefeningen om een band te vormen met de andere groepsleden en dat is zeker gelukt! Ik heb er goede vrienden aan overgehouden! Deze therapie is bij verreweg het beste en zeker een aanrader voor iedereen!

Richard, 51 jaar, Joure – Na het volgen van logopedie toen ik 10 jaar was en het volgen van de Del Ferro stottertherapie eindjaren 80 ben ik afgelopen weekend gestart met de Hausdörfer therapie. Deze therapie is geen ademhalingstherapie maar betreft het luisteren naar je eigen klanken en het hierdoor verdwijnen van je spreekangst. Door de techniek toe te passen verdwijnt de spreekangst en kweek je flegmatiek. Na twee weekeinden merk je het verschil al. Het praten gaat nu zonder spreekangst en dus zonder stotteren. Ik ben blij dat ik nu deze therapie volg, zodat ik niet meer in angst hoef te leven door het stotteren. Door deze therapie in het dagelijkse leven toe te passen kom je van je stotteren af, of je nu erg of minder erg stottert. Ik raad echt iedereen die stottert deze therapie aan.

Thijs, 20 jaar, Zwijndrecht – Tijdens de Hausdörfer-therapie leer je anders tegen spreeksituaties aan te kijken en ze met een andere mindset te benaderen. Ik heb geleerd dat spraak niet bestaat uit woorden maar uit klanken. Aangezien een stotteraar in elke situatie een klank kan maken, kunnen we hieruit meer zelfvertrouwen in ons spreken krijgen door in elke spreeksituatie te letten op ons stemgeluid.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Hallo beste lezers, mijn eerste ervaringen zijn heel goed. Ik heb hiervoor ook de ….-therapie gedaan. Het mooie en goede van deze cursus vind ik dat je niet alleen een methode leert maar juist dieper op het probleem in gaat, zoals de angsten die je in al die jaren opgebouwd hebt.