nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1505

Rik, 20, Groningen – De Hausdörfer-therapie is zeer informatief en goed onderbouwd. Ik vind het altijd fijn om te horen wat de achtergrond is bij de dingen die mij worden verteld. De Hausdörfer therapie legt duidelijk uit waarom er bepaalde oefeningen gedaan worden en hoe dit helpt bij het vrij spreken. Door deze oefeningen leer ik hoe ik van binnen rustig word, en daardoor ook rustiger en vrijer kan spreken. Er heerst een goede en veilige sfeer waardoor het vertrouwd voelt om de oefeningen uit te voeren. Het vrij spreken is een proces wat ik de komende tijd verder hoop te leren. Hausdörfer is hier een uitstekende basis voor.

Stephan, 22, Meerkerk – Het lezen van het boek van Oscar Hausdörfer gaf mij heel veel punten van herkenning. Dit geldt ook voor hetgeen Jan vertelt tijdens de cursusdagen. De methode geeft mij de mogelijkheid om altijd natuurlijk te spreken door naar klanken te luisteren. Het opbouwen van flegma is een belangrijk onderdeel van de methode, maar is wel bijzonder lastig voor een stotteraar die zijn hele leven al bezig is met zijn omgeving wat spreken betreft. In de eerste week na de eerste dagen in Ede heb ik al momenten van ‘ik kan’ in plaats van ‘ik kan niet’ ervaren, wat mij een goed gevoel gaf. De komende tijd moeten en gaan er nog veel meer volgen.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ook zin in zo’n waanzinnig bevrijdingfeest? Op dit moment heb ik (bijna) 2 x 2 dagen therapie achter de rug. Ik ben reuze enthousiast en vrolijk. Er gaat een wereld voor me open. Bevrijd van angst kan ik zeggen wat ik wil.