nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1504

Wouter, 28 jaar, uit Nijmegen – Deze therapie werkt echt bevrijdend: het spreken gaat veel beter en je voelt je daardoor zelfverzekerder in spreeksituaties. De methode van Hausdörfer is makkelijk toe te passen. Jan Heuvel legt het duidelijk uit en kan zich goed inleven in mij als cursist. Ik raad het elke stotteraar aan!

Bram, 24 jaar, uit Sevenum – Op dit moment is het de eerste dag van het tweede weekend van de basiscursus. Tot nu toe zijn mijn ervaringen heel erg positief. Door middel van verschillende oefeningen heb ik geleerd hoe ik mijn flegma kan trainen en daardoor over mijn spreekangst heen kan komen. De afgelopen week heb ik al gemerkt dat het veel beter ging, dus je merkt meteen het resultaat doordat je de spreekwet kent. Jan legt alles heel duidelijk en rustig uit en veel verhalen zijn heel herkenbaar. Ik kan iedereen deze therapie aanraden die van het stotteren af wil komen.

Alinde, 16 jaar, uit Exloo – Vorige week ben ik begonnen met de basiscursus. Ik heb hiervoor heb ik logopedie/stottertherapie gehad wat individueel heel goed ging maar zodra ik het op school moest toepassen durfde ik het niet. Dus vond ze dat ik opzoek moest gaan naar een groepstherapie moest gaan. Dat ik heb gedaan en ben ik bij hierbij terecht gekomen. Mijn ervaringen tot nu toe zijn zeer positief. We zitten nu in het tweede weekend van de basiscursus. Ik merkte gelijk het eerste weekend dat het me veel rust gaf en dat je met behulp van je klanken te sturen gewoon alles kunt zeggen wat je wilt zeggen, wat ik super fijn vond. De maandag na het eerste weekend vond ik het wel moeilijk om het overdreven toe te passen op school. Maar de rest van de week ging het steeds wat beter. Dit was mijn ervaring tot zover, ik zou iedereen die stottert deze therapie aanraden.

Roy, 24 jaar, uit Apeldoorn – ik stotter al vanaf mijn 5e, en heb vroeger nog wel veel logopedie gehad, wat eigenlijk niet veel geholpen heeft. Tot voor kort kwam ik in aanraking met de Hausdörfer-therapie, en heb hier ook de ervaringen van gelezen op de site van Hausdörfer. Deze ervaringen hebben mij doen besluiten deze cursus te volgen, om zo voorgoed van mijn stotteren af te komen. Al na de eerste basiscursus kon ik een duidelijk verschil merken vergeleken met hoe ik binnen ben gekomen! Het geeft je een heel rustig gevoel van binnen en gaat je eigenlijk geen woorden meer visualiseren! Al dat denken is ook helemaal niet nodig, gewoon vrijuit kunnen spreken wat op je hart ligt, is een heel fijn gevoel! Stotteraars die twijfelen over de keuze van hun stottertherapie zou ik deze cursus ten zeerste aanraden!

Jarno, 17 jaar, Nieuw-Amsterdam – Door de Hausdörfer therapie ben ik veel vrijer gaan spreken, en daar ben ik heel blij mee. Op de derde dag van de therapie spreek ik nog niet geheel zonder stotteren, maar ik ben al een heel eind op weg. De therapie heeft mij geholpen/helpt mij niet alleen van het stotteren af, maar geeft me ook leuke kijk in de psychologie.
De benadering is geheel anders dan die van andere therapieën, en als ervaringsdeskundige kan ik nu stellen, dat de therapie super werkt in een relatief korte tijd.

Ray, 16 jaar, Den Haag – Mijn ervaringen met deze stottercursus zijn super goed. Alles wordt goed uitgelegd en alles klink logies in mijn oren en alles. Klopt als je er over na denkt. Door deze cursus ben ik gaan begrijpen wat stotteren is. En daardoor kan ik makkelijker spreken. Het gaat natuurlijker. En dat maakt mijn leven een stuk makkelijker.

 

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Door een tip van mijn zoon kwam ook ik in aanraking met de Hausdörfer therapie. Hij had de basiscursus al gevolgd en was erg enthousiast.