nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1503

Michel, 33, Utrecht – Na jaren geworsteld te hebben met woorden en letters in me hoofd, ben ik er nu met deze therapie achter dat ik het helemaal verkeerd heb aangepakt. Zoveel trucjes om maar niet te stotteren. Niemand wist zelfs van mijn stotterprobleem af. Alles afleren wat ik vooral mezelf aangeleerd heb, geen synoniemen meer gebruiken en gewoon lekker alles zeggen wat je wil zeggen en dat alleen maar door middel van spreekrust. De rust en de `flegmatiek’ en door jezelf te laten geloven dat je het kan blijkt de oplossing van mijn jarenlange gestotter. Nu de oefeningen en de rust behouden en ik weet zeker dat in de loop van tijd ik `vrij’ zal zijn.

Andre, 54, poortvliet – Ik stotter al heel m’n leven en had daar geen last van alleen nu ik moet lezen in de kerk had ik zoveel spanning dat ik ben gaan kijken op internet naar een therapie en heb een voorlichtingsmiddag bijgewoond en had bij deze Hausdörfer therapie een goed gevoel bij en nu na de 2e sessie heb ik al resultaat geboekt iedereen aan te bevelen.

Mathijs, 28, Breda – Vroeger als klein jongetje stotterde ik veel, ik schaamde me ervoor en zocht hulp. In de logopedie dacht ik hulp te vinden maar de opbrengst was nihil. Ik heb mezelf in de loop der jaren allerlei handige trucjes aangeleerd en aangewend. Toen ik 25 was werden die trucjes steeds minder effectief. In mijn werk was dit op dat moment nog niet zo erg, ik had een uitvoerende functie. De afgelopen jaren begon ik meer drang te krijgen naar een leidinggevende functie. In mijn normbeeld stottert een leidinggevende niet en begon ik me steeds meer en meer op te winden over mijn eigen stottergedrag, natuurlijk werd het hierdoor erger. De Hausdörfer-cursus heeft mij geholpen in het inzicht krijgen in de zeer makkelijke manier van natuurlijk spreken volgens Hausdörfer. Het is een bevrijding en een machtig gevoel als je als stotteraar eindelijk het roer vast hebt in je eigen spraak en in een gesprek. Ik raad het iedereen aan die vindt dat hij of zij een klein of groot spraakprobleem heeft.

Peter, 35, Hoogvliet – Van kinds af aan stotter ik al. Ik heb daar in het verleden al meerdere cursussen en therapieën voor gevolgd. Deze sessies sloten niet aan bij mijn hulpvraag waardoor ik mijzelf er maar bij neergelegd had. Door recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt werd ik in een negatieve wijze geconfronteerd met het stotteren. Dit heeft mij doen besluiten om het stotteren aan te pakken. Via internet kwam ik uit bij HAUSDORFER. Deze cursus heeft mij flink geholpen. Op dit moment heb ik een zeer goed gevoel. Nu is het een kwestie van volhouden. Dit zal enige discipline vergen maar ik heb gezien en gevoeld dat ik natuurlijk kan spreken.

Gijs, 21, Den Bosch – Vanaf mijn 6e ben ik begonnen met stotteren. Voor mijn zelf is het nooit een hinder geweest, alleen toch heb ik de keus gemaakt om er iets aan te gaan doen. Via het internet ben ik bij deze therapie terecht gekomen. Het heeft mijn verbaasd wat deze therapie met mij heeft gedaan. Het verschil met voor de cursus en na de cursus is een wereld van verschil, ondanks ik geen spreekangst had sta je na de cursus sterker in je schoenen. Je leert de basis van het praten en om alle problemen aan te pakken.

Stefan, 28, Zwolle – Toen ik in groep 3 zat zei de juf tegen mij dat ik niet goed sprak. Ik haperde inderdaad wat maar dat was mij nooit opgevallen. Nadat ze dit tegen me zei ben ik daar op gaan letten. Zodoende ontwikkelde ik een stotterprobleem.
Na vele logopedisten en cursussen heb ik in 2012 de cursus van Hausdörfer gevolgd. Dit was een dusdanig goede ervaring maar door gebrek aan discipline ben ik nog niet volledig vrij van het stotteren. In 2015 heb ik besloten de cursus opnieuw te gaan doen om helemaal vrij van het stotteren te worden. we zitten nu in het 2e trainingsweekend en het gaat de goede kant op.
Morgen gaan we in Ede mensen op straat aanspreken en het geleerde in de praktijk brengen.
In de toekomst ga ik veel baat hebben van deze training!
Jan, 47, Nijmegen – Vanaf mijn 7e stotterde ik, vooral met klassikaal lezen en met spreken voor een groep. Ik ging ook steeds meer situaties uit de weg waarbij ik kans had te gaan stotteren. Op de middelbare school had ik beurtangst en ik ontwikkelde een telefoonfobie. Studie lukte niet zo gauw ik moest presenteren e.d.
Later toch een studie afgemaakt en daarin werk gevonden. Na wat tegenslag werd het stotteren weer een groot probleem. Bij Hausdörfer de juiste manier gevonden: spelen met klank dmv klanken verlengen en het flegma vergroten. Na een week merk ik al veel verbetering, de angst te bellen en te spreken is al veel minder. Ik begin me vrijer te voelen, nu blijven volhouden!!

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Hallo, ik volg nu het tweede weekend van de Hausdörfer therapie. Ik ben erg lovend over deze aanpak. Het gaat goed in over de oorzaken van stotteren, nl. spreekangst.