nldede

Ervaringen basistherapiegroep 1501

p188Gonny, 53 jaar, Kerkrade – Ik ben blij dat ik weer intensief bezig ben met de therapie.
Ik heb nu sterk het gevoel dat ik het kan. Mijn spreken is veel rustiger geworden en durf meer te praten. Het begint als het ware een gewoonte te worden. Maar ik ben er nog niet. Morgen gaan we naar Ede wat ik een uitdaging vind. Hoe reageren de mensen als Ik ze aanspreek met het verlengen van woorden. Positieve reacties zullen mij sterken om het nog meer toe te passen en overtuigen dat het natuurlijk klinkt. Ik ben erg positief over de therapie. Ben zeker dat deze werkt!


Tom, 19 jaar, Winterswijk – Mijn ervaring met Hausdörfer zijn tot nu erg positief. Het eerste weekend was ik natuurlijk zenuwachtig en gespannen omdat je allemaal nieuwe mensen ontmoet, maar deze spanningen zijn natuurlijk heel normaal. Als je eenmaal aankomt valt de spanning door een paar vertrouw oefeningen direct van je af. Zo voelt je groep al snel vertrouwd en kun je alles laten horen zonder je te schamen voor iets.

Door de cursus ben ik wel een stuk rustiger geworden qua spraak. Dit wil niet zeggen dat dit automatisch gaat, maar Hausdörfer bied je echt de mogelijkheid om rustig te kunnen spreken. Doordat ik dus nu deze kennis heb kan ik mijn eigen leraar zijn.
Verder is de cursus me goed bevallen en is ook op het hotel niks aan te merken.


Mariska, 17 jaar, Sneek – Hallo allemaal, mijn ervaring van Hausdörfer is positief maar wel erg intensief. Je bent constant bezig met het focussen op je geluid.
Het 1e weekend was ik heel erg zenuwachtig, maar zodra iedereen er was viel er al een hele last van mijn schouders. Door de oefeningen die we doen werd de groep steeds meer een veilige plek en hier durf ik ook mezelf te zijn en me te laten horen. De dingen die ik geleerd heb zijn echt van groot belang voor mij geweest, nu ik weet hoe het zit. Kan ik de oorzaak aanpakken en niet het gevolg. Ik voel me door de therapie veel zelfverzekerder en rustiger.
Het toepassen van de ‘geleerde’ stof ik wel moeilijker om in de praktijk toe te passen en dit gaat daarom ook op en neer. Maar zolang je geniet van het positieve, heeft het stotteren steeds minder kans om weer terug te komen.
De therapie is echt heel goed en fijn! De groep is leuk en de grote is precies goed zo. Iedereen krijgt de hulp een aandacht die hij/zij nodig heeft en dat vind ik heel erg positief.
Ik ben blij dat ik deze therapie heb gedaan, want ik voel me eindelijk weer mezelf en zelfverzekerd en hoe meer ik in de praktijk doe hoe meer het gaat stijgen en er steeds minder dalen komen. Ik kan mezelf nu verbeteren.
Koen, 18 jaar, Wouwse Plantage – Vol goede moed en spanning ging ik naar de Hausdörfer therapie. Ondanks dat ik al bijna heel mijn leven moeite heb met mijn spraak had ik er toch hoop op, dat deze cursus me zou kunnen vrij maken van al mijn stotteren.

Ik ben blij dat ik toch deze cursus gevolgd heb, ik had ook nooit gedacht dat er zo snel verbetering zou zijn. Heb in de eerste week al veel geleerd, voel me ook een stuk rustiger, en hoop dat ik hier nog verder in kan groeien.


Jordi, 21 jaar, Delft – Heb voor de Hausdörfer-therapie gekozen omdat ik beter wilde leren omgaan met mijn stotteren. Vanaf mijn jeugd ben ik bij een heleboel logopedisten geweest, maar nog steeds had ik niet het gevoel dat ik genoeg vooruitgang had geboekt om goed om te kunnen gaan met mijn stotteren, ik was altijd wel bang dat er een stotter zou komen of dat mensen mij apart zouden vinden. Het verhaal van Hausdörfer sprak me enorm aan omdat ik heel veel van wat er gezegd werd herkende in mezelf. De aanpak is heel anders omdat men veel meer de nadruk legt op wat er goed gaat en dat haalt de spanning wat naar beneden voor mij. Ook wanneer het slecht gaat weet je precies wat je er zelf aan kan doen. En daarom is het leuk je eigen therapeut te worden! Het is mij in ieder geval erg goed bevallen, leuke cursisten en een ”therapeut” die zelf weet waar hij over praat aangezien hij zelf ook gestotterd heeft. Ik ben benieuwd hoe het de komende weken gaat, maar ik sta er in ieder geval een stuk positiever en zelfverzekerder in mijn schoenen en dat is al een grote vooruitgang!

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Toen ik 6 jaar oud was ben ik begonnen met stotteren. Mensen zeiden dat het na een aantal jaar wel over zou zijn, maar dat deed het dus niet. Uiteindelijk toen ik niet meer geloofde dat ik nog van mijn stotteren af kon komen heb ik mij aangemeld voor deze therapie.