nldede

Actualiteiten

Basiscursus 2e keer?

geplaatst op vrijdag, 27 september 2013 om 20:10

Regelmatig volgt iemand de basiscursus voor de tweede keer. Soms is de eerste basiscursus al weer 8 tot 12 jaar geleden. Wie de basiscursus voor de tweede keer volgt, heeft er doorgaans bij de eerste keer veel baat bij gehad en daarna nooit meer een andere cursus gevolgd. Maar… zolang je nog niet helemaal ‘over de berg bent’, d.w.z. dat je volledig stotter- en angstvrij bent en helemaal niet meer bewust met het spreken bezig bent, kan het stotteren altijd nog weer – door welke omstandigheden dan ook – de kop opsteken.

Wie een basiscursus voor de tweede volgt, is daar erg enthousiast over. Dit komt mede doordat je na de eerste keer een dikkere huid hebt gekregen. Daar komt bij dat de werkwijze in de afgelopen jaren sterk is verbeterd. Je kunt weer een grote sprong maken, net als tijdens de 1e basiscursus. Toen bleef jouw focus waarschijnlijk (ongewild) nog teveel op ‘spreekrust’ en vloeiend spreken’ gericht. Nu ga je daar heel anders tegenaan kijken en je pas echt bezighouden met waar het werkelijk om gaat: het opbouwen van een flegmatieke gevoelstoestand. Je krijgt daarvoor alle middelen aangereikt en je past ze meteen toe, al tijdens de basiscursus.

Ben je nog niet volledig vrij van stotteren en wil je er graag uithalen wat erin zit? Wacht dan niet langer en geef je nu op voor de oktober-cursus (11/12 en 18/19 oktober). Je vindt hier het inschrijfformulier: https://hausdorfer.eu/contact/inschrijven/
Je kunt je uiterlijk tot en met zondag a.s. aanmelden.

Rubrieken

Archives