nldede

B97

Een week na aanvang van de cursus schrijf ik dit stukje. Je eigen therapeut zijn is de sleutel. Het is goed om te weten dat je niet persé moet als je maar herkent wat je doet! Met deze methode heb je het zelf in de hand: een machtig wapen. Bedankt voor de heldere uitleg Jan.

Michiel (33)


Vorige week ben ik begonnen met deze cursus. Ik was een echte zware stotteraar en na een aantal logopedistes en del Ferro te hebben bezocht, kreeg ik niet het gevoel dat dit voor mij zou helpen, ik heb 4 maand vloeiend gesproken maar viel steeds weer terug.
Via een ingezonden stuk in de Margriet ben ik hier gekomen. Het gaat nu al een stuk beter en ik weet zeker dat dit voor mij de oplossing is.

Wilbert (25)


Ik stotter sinds m’n 7e en heb logopedie gevolgd en ben naar een stottertherapeut geweest. Het hielp allebei niet en ik vond het meer een gezellig gesprekje. Toen kwam mijn moeder met deze therapie en toen hebben we Jan een e-mail gestuurd en toen kregen we informatie opgestuurd. Toen zagen we de positieve veranderingen van de verschillende mensen op de cd-rom. Dit gaf de doorslag. De eerste basissessie was zeer positief en hielp me de 1e week goed door. Ik heb er zeker vertrouwen in!!!

Foppe-Henk (14)


Ik ben zeer onder de indruk van de theorie van Hausdörfer. Tijdens de training lukte het mij goed om de spreekrust te bewaren. In mijn dagelijkse leven valt het nog niet mee. Het gaat helaas niet helemaal vanzelf. Ik heb ervaren dat het een genot is om op spreekrust ‘klank te maken’. Maar ook dat ik het niet moet gebruiken als een trucje om vloeiend te spreken. Dat is mijn vampier. Verder heb ik nog wat meer zelfdiscipline en durf nodig om de spreekrust en de klankverlenging actief te gebruiken. Ik heb het echter helemaal in eigen hand. Mijn behoefte om er aan te werken is groot genoeg. Ik ga hier veel baat bij hebben.

René (44)


Ik stotter sinds groep 5 (8-9 jaar). Ik heb logopedie gedaan, maar dat hielp niks. Toen ik 13 was, heeft de logopediste mij deze therapie aangeraden en het leek mij wel goed en vertrouwelijk. Deze therapie is gezellig en erg hulpzaam. Je moet klanken verlengen en daar ook op letten. Daardoor krijg je spreekrust. Als je spreekrust hebt, stotter je niet. Ik vind het tot nu toe erg leuk en voel mij hier goed op mijn gemak. Ik hoop deze spreekrust te houden en er nog veel plezier van te hebben. Ik wil ervan genieten.

Tijs, Winterswijk


Na veel logopedie en stottertherapieën dan toch de oplossing gevonden! Na de eerste 2 dagen al een enorme verandering meegemaakt. ik kon altijd goed leven met m’n stotteren, maar met natuurlijk spreken is het toch een stuk gemakkelijker. Het ervaren van spreekrust is echt geweldig. Natuurlijk nog wel werken aan flegma en spreekrust in moeilijke situaties als eigen therapeut. Hoop dat ik zo door kan gaan en lekker kan genieten van het maken van klanken!

Arianne


Mijn ervaring als moeder van zoon Tijs, 13 jaar, wie de Hausdörfer-therapie heeft gedaan:
De eerste 2 dagen mocht ik aanwezig zijn bij de therapie. Ik heb hierin veel geleerd. Zinvol was dat ik zelf aan de oefeningen heb meegedaan, dus ook kon ervaren wat het voor Tijs betekende.
Na 2 dagen voelde Tijs zich zo vertrouwd in de groep en bij de therapeut dat ik de laatste 2 dagen niet meer gebleven ben. Ik heb gezien dat Tijs niet alleen zijn stotteren onder controle kreeg, maar ook meer zelfvertrouwen kreeg en gevoelens beter kon beredeneren. Niet alleen zijn zelfbeeld werd positiever, ook zijn denken veranderde en hij kon accepteren dat het ook wel eens mis mag gaan. Mijn dank gaat uit naar Jan heuvel en zijn leermeester Oscar Hausdörfer.

Anita

    p0503


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Beste lezer, mijn hele leven lang probeer ik mijn stotteren te verbergen. De schaamte is/was zo groot, dat ik er alles aan doe/deed om niet op te vallen. Het verbergen van mijn stotterprobleem ging aardig goed…