nldede

B96

Dit is de tweede keer dat ik de basiscursus gevolgd heb. De eerste keer is 4 jaar geleden. Na de eerste basiscursus had ik al een grote stap gemaakt. Van ‘zwaar stotteraar’ had ik geleerd in veel situaties mijn spreekrust te bewaren. De spreekrust was echter niet altijd 100%. Bovendien waren er nog verschillende situaties (bellen, iets vragen in een winkel, etc.) waarin ik geen spreekrust had. Door nogmaals de basiscursus te doen hoopte ik nogmaals een grote stap te maken.
Voorzover ik nu kan zien voldoet ook deze tweede keer helemaal aan mijn verwachtingen. Ik weet hoe ik in alle situaties 100% spreekrust kan krijgen. Door op een ontspannen manier met het klanksturen om te gaan, behoud ik mijn spreekrust en versterk ik het ‘ik kan-gevoel’. Op weg naar natuurlijk spreken!
Ik kan iedereen aanraden die de basiscursus al eens gevolgd heeft, maar nog een extra duwtje in de rug nodig heeft op weg naar natuurlijk spreken, aanraden de basiscursus nogmaals te doen.

Marc


Na jaren logopedie en therapie, eindelijk de oplossing gevonden. Dit is slechts de basiscursus en ik zal nog veel moeten doen, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Het fijne is dat je in je waarde wordt gelaten en dat je zelf kunt bepalen wat je er mee doet.

Daniëlle (30)


Na de Doetinchemse Methode en een paar jaar freestylen was ik het beu. Ik moest en zou mijn stotterprobleem bij de wortels aanpakken. Na lang informatiewinning was het duidelijk, natuurlijk spreken ‘spreekt’ mij aan. Tijdens deze cursus veel geleerd, nog een lange weg te gaan alvorens ik een continue spreekrust zal hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat het mij gaat lukken! Angst en flegma nog een leerpunt. Tevens een leuke tijd gehad met de groep buiten de therapie-uren om.

Sten
(28 lentes jong)


Na jaren logopedie en de Doetinchemse Methode en een jaar bij Stottercentrum in Den Bosch, waar ik allemaal wel wat aan heb gehad, maar dat was tijdelijk, nu heb ik een cursus gevonden waar ik veel aan zal hebben. Ik heb ook nog een lange weg te gaan, waarin ik veel spreekrust moet vinden, ook daarnaast is de angst voor mensen ook nog groot. Maar ik heb er veel vertrouwen in dat dat mij zal lukken na deze therapie. Deze therapie is een aanrader.

Baukje (30)


Na vorig jaar Del Ferro en daarvoor jarenlang logopedie te hebben gevolgd, heb ik nu weer een nieuwe uitdaging. Tijdens de basiscursus heb ik veel geleerd over stotteren en weet dat ik mijn eigen therapeut ben en verder wordt. Het grote verschil met Del Ferro is dat ik bij Hausdörfer vertrouwen heb dat het echt gaat lukken. Dit kan niet in één keer want als je wilt opstaan moet je eerst vallen.

Sharon


Na jaren logopedie, stottertherapie en Doetinchemse Methode, heb ik de stap gemaakt: het begin aan natuurlijk spreken volgens Oscar Hausdörfer. Voor ik er mee begon had ik de gedachten ‘dit kan niet in 4 dagen, zo’n succes’. Al met al kan het dus wel. Ik heb er deze 4 dagen veel vooruitgang geboekt en ben blij met deze grote vooruitgang.
Ik zal nog veel moeten werken om het eindresultaat te halen. Maar dit is zeker mogelijk. Het flegma trainen zal komende tijd ook nog een belangrijk onderdeel zijn. Soms met het klanksturen denk je ‘dit is langzaam en klinkt raar’, maar als je dat terughoort, klinkt het gewoon goed. Spreekrust, o wat is dat belangrijk voor de (ex)stotteraar. Het is een genot.

Corné (27)


Nooit gedacht dat een stotteraar zoveel succes in vier dagen kan hebben! Deze cursus is echt verhelderend, en alles klinkt ook heel logisch. Dit had ik heel wat jaartjes eerder willen doen. Ieder doet het weliswaar op zijn eigen tempo, maar iedereen komt er wel vroeg of laat! In de praktijk zal door mij zelf nog veel gedaan moeten worden, vooral flegma trainen.

Groetjes van Mascha, 31 jaar.

    p0502


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ik heb al verschillende cursussen achter de rug, maar ik voel het meeste met deze cursus. De Hausdörfer-methode richt zich op het spreken vanuit het hart…