nldede

B91

Na een paar jaar heb ik eindelijk het gevoel dat ik er iets aan heb. Heb jarenlang bij logopedie gelopen, maar dat heeft niet echt veel baat gehad.
Hier kom je erachter, dat je spreekangst hebt en dat je er met behulp van lange klanken en oefenen er vanaf kan komen. Dat geeft echt een heerlijk, maar ook een bevrijd gevoel.
Wij hebben ook een hele leuke groep, die elkaar ook echt goed stimuleert. En die elkaar ook helpt in moeilijke perioden. Ik wens iedereen het beste toe en veel oefenplezier.
Jan, bedankt voor deze tijd.

Indra


Zo’n 10 jaar geleden heb ik de Doetinchemse Methode gevolgd. Heeft in principe een hoop geholpen, al wist ik niet precies waardoor het kwam.
Nu zijn al m’n vragen beantwoord en weet ik ook wat ik voor de rest kan doen om zelfs vrij te worden. Ik spring een gat in de lucht als ik zie hoe ver ik alleen al ben en dat pas eigenlijk na 1 week. Echt: in één woord geweldig!

Harmen


Ik heb nu meer inzicht in het stotteren gekregen en weet wat ik moet doen om spreekrust te krijgen.
Ik moet gewoon naar de klanken luisteren en deze overdrijven, en dit gewoon durven doen. ik heb zeker er wat aan gehad en heb vooruitgang geboekt. Nu is het nog een kwestie van tijd en lef van mezelf.

Siebo


Eindelijk het gevoel dat stotteren bij de kern wordt aangepakt. Naarmate de cursus vorderde kreeg ik er steeds meer vertrouwen in. Omdat ik mezelf nooit heb gezien als een extreme stotteraar, kwam ik in het begin maar slecht op gang, waardoor ik na de eerste week thuis helemaal ontmoedigd weer verscheen in Barchem. Maar gelukkig tijdens het tweede deel van de cursus ‘het licht’ gezien, en heb er nu ontzettend veel vertrouwen in! Het heeft nog zeker z’n tijd nodig, maar ik ga er zeker komen. Een geweldige ervaring was het om op straat mensen te interviewen; ik had hierbij eindelijk het gevoel me helemaal op m’n gemak te voelen en alles onder controle te hebben. Ook de sfeer in de groep zat er goed in, al met al zeker ook wel een leuke, gezellige tijd geweest. Iedereen veel succes en blijf in jezelf geloven!

Groeten Jellis


Mijn leven werd beheerst door het stotteren. Na de Hausdörfer cursus ben ik een stap dichter bij mijn doel gekomen: ‘Natuurlijk Spreken’ <–> spreekrust. Nu ben ik al veel meer ‘vrij’, tevens hoop ik dat mijn flegma voor de rest van mijn leven verbeterd wordt. Ik ga er in ieder geval voor vechten! Lukt al goed in ieder geval.

Thomas


Ik denk dat ik veel van deze cursus heb geleerd. ik weet nu veel beter wat stotteren inhoudt en hoe je er mee moet omgaan. Op deze manier hoop ik mijn klanken te kunnen verbeteren en ze goed onder controle te hebben.

Niels


Nog nooit is mijn leven in één week zo veranderd. Zo zie je maar weer wat stotteren met je leven kan doen, ook al merk je dat eerst helemaal niet. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar zal er zeker komen! Jan, jij ook veel hulde!

Wilfred

    B91


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Nu zit ik in de derde dag van de Hausdörfer-therapie en ik ben echt ontzettend enthousiast om jullie hierover iets te vertellen. In het verleden heb ik enkele jaren logopedie gehad, sommige logopedisten me een beetje kunnen helpen, sommige logopedisten totaal niet.