nldede

B90

Het werkt! Het gevoel dat je weet dat je niet kunt gaan stotteren was zeer welkom.
Spreekrust = het antwoord en ook al ben je zenuwachtig, toch kan je op zo’n moment spreekrust hebben. Dat geeft vertrouwen en lost voor mij veel problemen op.
Ik weet zeker dat het gaat lukken.
Dank.

Pien (25)


Bizar wat dit met je doet. Zekerheid dat anders zo ver weg was, vertrouwen dat nbiet voor mij in bereik lag, ik heb het gevonden. Met plezier speel ik met de klanken. Al moet het nog af en toe worden gezegd. Maar ik ben zeker dat ik KAN en ik ga het ook doen. Niemand bepaalt meer voor mij wat ik doe of niet doe. Ik ben nu therapeut en zal mezelf in de juiste richting sturen, spelend met de vampier, want ik ben de baas.
Dank je, Jan, voor je inzet en energie. En dank voor je voorbeeldfunctie, het heeft mij in de juiste richting laten gaan.

Met veel vertrouwen in de toekomst,
Marcel (39)


Zoveel pijn, zoveel onzekerheid, voelde me zo klein en nu, na de basiscursus te hebben gevolgd voel ik me groter. Ik loop over straat en denk ‘zie mij eens lopen’.
Een groot probleem dat zo eenvoudig is op te lossen … als ik het eerder had geweten!
Jan, ik heb nu het gevoel de regie in handen te hebben. Hausdörfer heeft mij m’n weg nar mijn vrijheid teruggegeven … IK KAN HET!

Diana (37)


Na 14 jaar is dit een herhaling van mijn basisweekenden.
Klankverlengen was een spreektechniek geworden. Aan de theorie had ik nooit goede aandacht gegeven. Zit nu weer op het goede spoor!

Kees

Ik denk dat deze methode de enige manbier is. Als het niet lukt ligt het aan mijn eigen discipline om de ideeën in de praktijk toe te passen.

Peter


Nu heb ik het gevoel dat ik KAN. Nu moet ik ook zover eigen therapeut zijn om het vast te houden. Daar ga ik wel voor.

Gijs


De ontmoeting van stotteraars vond ik erg goed. We herkennen en erkennen de spreekproblemen, daardoor ontstaat er ontspanning.
De leukste en beste oefening was om mensen op straat aan te spreken en te praten over stotteren en de theorie van Hausdörfer. Dit werkte erg goed, mensen waren vol begrip en dat werkte bevrijdend. Ik voelde me vrij om over stotteren te praten. Ik schaamde me zelfs niet toen ik klanken ging verlengen.
De eerste stappen zijn gezet om volledig vrij te worden van spreekangst. Ik heb er alle vertrouwen in.
‘IK KAN HET’

Hanneke

    B90


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    De Hausdörfercursus ben ik blanco ingegaan. Ik had vooraf geen verwachtingen over de uitwerking ervan. Tijdens het eerste weekend van de cursus is de theorie van Hausdörfer uitgelegd. Ik had vrij snel het idee dat deze cursus goed zou kunnen zijn voor mij.