nldede

B89

Na jaren niets aan mijn spreken gedaan te hebben vond ik het tijd worden om er iets aan te gaan doen. Na de 2 basisweekenden weet ik zeker dat Hausdörfer mij de handvatten heeft gegeven om vrij van stotteren te worden.

Paul


Omdat het stotteren een te grote rol in mijn leven ging spelen vond ik dat ik er iets aan moest doen. Ik wist eigenlijk nog helemaal niets van stotteren af en deze cursus heeft op al mijn vragen antwoord gegeven. Na een paar lessen is er al duidelijk verschil op te maken en ik denk dat de Hausdörfer-methode mij waarschijnlijk wel van het stotteren af kan brengen.

Daan (15)


Ik heb veel aan mijn stotteren gedaan. Ik heb logopedie gehad, maar dat haalde niet veel uit. Op 16-jarige leeftijd heb ik de Del Ferro-methode gevolgd. Ik was er van overtuigd dat dat de enige methode was. Ik viel zoals velen ongelofelijk hard terug en heb geen handvat gekregen om dat te corrigeren. Deze Hausdörfer-methode slaat een heel andere weg in. Het is gebaseerd op het luisteren naar de klanken van onze stem. Dit is een veel natuurlijkere methode dan alle andere methodes. Ik heb handvatten gekregen voor als ik een fout maak. Ik weet zeker dat dit dé methode is en ik ben ervan overtuigd dat ik vooruitgang blijf boeken en uiteindelijk mijn doel zal halen: stottervrij zijn.

Arthur (18)


Een hele goede ervaring te weten dat je zonder angst te hebben in iedere spreeksituatie jezelf kunt zijn!

Marry


Als stotteraar die van zijn probleem af wil kom je bijna automatisch op het internet terecht. Ik ben zeer gelukkig met het vinden van de site van Natuurlijk Spreken.
Ik heb in het verleden de Del Ferro-methode gevolgd, als ik het weer over mocht doen zou ik direct met de Hausdörfer-methode beginnen.
Hier leer je waar je stotteren is gegonnen en hoe je zelf het probleem op kunt lossen. Het voelt natuurlijk aan en je ontdekt dat je juist door het stotteren te accepteren geheel van je probleem af kunt komen.

Carel (31)


Hoewel ik niet zoveel stotter, heb ik heel veel baat bij de Hausdörfer-methode: vooral het krijgen van rust voordat je begint te spreken, daarin word je goed getraind.
Je hoeft niet meer bang te zijn dat je er niet meer uitkomt, als jij de rust hebt gevonden, dan lukt het!! Hoewel ik nooit veel over stotteren heb gesproken, is het fijn en zeer leerzaam om 2 weekenden samen met lotgenoten op te trekken en van elkaar te leren.
Deze cursus is zeer aan te bevelen, en ik heb gezien dat mensen die hier het eerste weekend binnen kwamen en erg stotterden, weggingen met de zekerheid dat ook zij van het stotteren af kunnen komen.

Jan (45)

    p0403


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    Ook zin in zo’n waanzinnig bevrijdingfeest? Op dit moment heb ik (bijna) 2 x 2 dagen therapie achter de rug. Ik ben reuze enthousiast en vrolijk. Er gaat een wereld voor me open. Bevrijd van angst kan ik zeggen wat ik wil.