nldede

B87

Er gaat een wereld voor me open met de Hausdörfer-therapie. God bless that man. Ik kan alles zeggen wat ik wil met steeds minder angst. Je moet wel blijven verlengen / op de toon letten en angstige situaties blijven doen. Ik beloof dat ik dat minstens een jaar doe. Dan is het altiiijjd kerst! En dan ben ik gelukkig voor de rest van mijn leven!

Toen ik zes jaar geleden de Hausdörfer-therapie had gedaan zag het leven er ineens anders uit. Ik kon zeggen wat ik wilde zonder enige moeite. Mijn omgeving heeft het geweten! De laatste twee jaar heb ik door diverse omstandigheden weer een terugval gehad. Mijn spreekrust was verdwenen. Gelukkig heb ik door deze opfrisser mijn spreekrust weer volledig hervonden!

Frits


De Hausdörfer-therapie is voor mij een goeie, ik heb al vele therapieën gevolgd (Del Ferro, Doetinchemse Methode, Lösch, logopedisten, enz.). Allemaal wel met succes maar van korte duur, daarna val ik weer terug. Hier in deze therapie leer je d.m.v. veel theorie je eigen therapeut te worden en jezelf objectief te observeren. Vandaag in de stad mensen aanspreken (klein interview) was voor mij een overwinning op mezelf en bevordert mijn “ik kan”-gevoel. Ik ben vol goede moed.

Theo


Deze Hausdörfer-therapie is een aparte ervaring. Ik had nog nooit een stottertherapie gevolgd, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar het is mij 100% meegevallen. Mijn denkwijze over praten en stotteren is veranderd, daar ben ik blij mee. Oscar Hausdörfer, bedankt!

Henrike


Via stotteren.nl ben ik in aanraking gekomen met de Hausdörfer-therapie. Ik heb gelijk niet meer gekeken naar andere therapieën. Dacht gelijk ‘dat is het’. Ik heb eerst het boek ‘Door de nacht, naar het licht’ gelezen, wat al een enorme eye-opener was. Door nu de cursus gevolgd te hebben ben ik ervan overtuigd dat ik vrij van stotteren kan worden.

Annelies


Eindelijk snap ik waarom ik stotterde. Waarom het soms beter of slechter ging. Nu ik dat snap kan ik werken aan mijn rust. Het is een hele ervaring om voor het eerst in je leven te kunnen zeggen wat ik wilde. PRACHTIG!
Zonder Hausdörfer ben ik ervan overtuigd dat ik nooit van mijn stotteren af zou komen.
Dank je wel Jan Heuvel en de man, die deze methode heeft gepubliceerd: Oscar Hausdörfer.

Sander


Deze therapie is nu bijna afgelopen, athans, de basissessies. De rest zal nog moeten blijken. Ik heb er zeer goede hoop in en ik voel me nu al veel vrijer dan zeg maar 1,5 week geleden. Ook vond ik het wel gezellig hoor. Ik ben blij dat ik met deze therapie begonnen ben. Ik zal nog flink blijven oefenen met (het rekken van) de klank. Ik ben zeer te spreken over deze therapie!
Het is ook aan te raden voor alle stotteraars.

Karin

    p87


    Lees hieronder de ervaringen van een willekeurige cursist…

    In de Hausdörfer-cursus voor mensen die stotteren wordt de oorzaak van het stotteren aangepakt. Verwacht hier geen oefenen van woorden of ademhalingsoefeningen. Wat kun je wel verwachten…: