nldede

B180

p180

Corry, 68 jaar, Zeist – FANTASTISCH, deze therapie. DANKJEWEL, DANKJEWEL lieve Jan!!!! In vergelijking met vorige therapieën elders, is dit de sleutel voor mij!!! Dikke vette 10!!! Ben heeeeel erg blij, te weten dat ik de klanken ALTIJD kan toepassen als ik wil, dit is een hele positieve VERANDERING in m’n leven. I never walk alone anymore!!!


Arno, 36, Velp – Ik heb vier jaar geleden de Del Ferro Therapie gevolgd. Dit heeft bij mij wel tijdelijk geholpen, maar in de loop der jaren werd het stotteren weer steeds erger. Nu heb ik de Hausdörfer therapie gevolgd en ik ben ervan overtuigd dat dit de enige en juiste methode is om van het stotteren af te komen. Door deze therapie leer je van de oorzaak van het stotter probleem af te komen, namelijk de spreekangst.


Piet, 45 jaar, Rijswijk (NB) – Na vele therapieën gevolgd te hebben, was ik moe van al de therapieën en heb ik tien jaar niks gedaan. Maar het stotteren ging me steeds meer parten spelen. Nadat ik gezocht had op internet, kwam ik uit op de Hausdörfer therapie. Dit is voor mij een goede stap geweest. Meteen vanaf het begin en op het moment dat ik binnen kwam, is de rust bij mij teruggekeerd. Ik heb bijna geen spreekangst meer en op de momenten dat ik die wel een keer heb, weet ik het wapen daarvoor. Ik ben er nog lang niet maar voel me al veel vrijer in het spreken en ik weet dat ik alles kan zeggen.


Omar, 25 jaar, Roosendaal – Wat een ge-wel-dige therapie! Ik heb 15 jaar spreekangst ervaren, maar dacht altijd te stotteren. Je wilt iets zeggen, maar je komt niet soepel uit je woorden, je wilt iets snel zeggen, maar je hoort jezelf haperen, je wilt allerlei soorten woorden en uitdrukkingen gebruiken, maar je doet het niet omdat je bijvoorbeeld bij explosieve letters zoals D, K, P, Q en T blijft hangen. Ben je dan een stotteraar? Het antwoord is NEE! Bij Hausdörfer leer je gewoon jezelf te blijven en NATUURLIJK te spreken. IEDER mens kan natuurlijk spreken! Je ervaart alleen spreekangst, maar dat ga je bij deze therapie afleren!


Jacco, 46 jaar, Utrecht – Na jaren lang angst te hebben gehad tijdens het spreken met het gevolg stotteren, heb ik vanaf de therapie (nu 5 maanden) geen spreekangst meer gehad. Het is gewoon heel fijn om nu bij de bakker of slager van achteruit de winkel, met de handen in je zakken heel rustig je brood of vleeswaren te bestellen, of op je werk de telefoon zonder zweethanden te kunnen opnemen en je naam zonder angst te kunnen zeggen.


Sybren, 14 jaar, Zwolle – Na 11 jaar te hebben gestotterd en meerdere jaren logopedie gehad in het stottercentrum in Zwolle zonder blijvend effect ben ik bij deze stotter therapie terecht gekomen. Ik was op het internet opzoek gegaan naar een stottertherapie die effectief werkte. Via Google ben ik op de Hausdörfer therapie terecht gekomen, ik las op de site dat er goede reviews waren op deze therapie. Ik heb me aangemeld voor de Hausdörfer therapie. De eerste week was er al veel verandering in mijn spreken. Momenteel gaat het spreken steeds beter, ik heb veel vertrouwen in deze therapie. En ik denk dat ik veel kan bereiken met deze therapie.


Sebastiaan, 22 jaar, Vlissingen – Vanaf mijn vierde levensjaar heb ik last gehad van stotteren. Het heeft mij zowel privé als tijdens mijn schoolcarrière in veel opzichten gehinderd. Tot ongeveer mijn 18e heb ik het stotteren onder controle gehad. Na een reeks nare gebeurtenissen is het stotteren naar mijn weten verergerd; dit komt door de spreekangst die ik in de laatste jaren heb opgebouwd. Deze spreekangst heeft mijn altijd belemmerd om te zijn wie ik ben. Het ging zelfs zo ver dat ik met een boogje om mensen heen liep en hartkloppingen kreeg als iemand mij iets vroeg. Godzijdank heb ik een korte tijd geleden de knoop doorgehakt en de angst overwonnen om mij aan te melden voor de Hausdörfer-methode. Deze therapie sprak mij zo aan, daar ik altijd al de overtuiging heb gehad dat stotteren geen ‘lichamelijk probleem’ is. Ik verwacht binnen een niet al te lange tijd op een meer natuurlijke manier te kunnen spreken. Voor mensen die deze therapie overwegen zeg ik : doen! Zelfs al zou je er spreektechnisch niet op vooruit gaan (wat zelden voorkomt) is het al een hele verademing om zonder angst over straat te kunnen gaan.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

De eerste twee dagen besefte ik nog niet hoe ik mijn klanken kon sturen. Het tweede weekend kon ik mijn klanken steeds beter sturen en naar mijn stem luisteren. Daardoor kreeg ik veel spreekrust en voelde ik dat ik het kon.