nldede

B178

Astrid, 44 jaar, Eijsden-Margraten – Gezocht en gevonden, een stottertherapie die eens niet gaat over ademhalingsoefeningen, lettertjes uitspreken, mondstanden e.d., maar over waarom ik stotter en wat ik daar aan kan doen. In deze cursus heb ik geleerd hoe ik rustiger kan worden en rust in mijn spreken (spreekrust) krijg. Al na de eerste sessie merkte ik dat het klanksturen voor mij werkte en dat ik baas ben over mijn spreken. Een heerlijk gevoel! Dit werkt! En geeft mij de moed vol te houden en te werken aan mijn f*ck it-houding, maw, mijn angst voor het ‘weer blijven hangen’ weg te nemen.

Paul, 19 jaar, Nieuw-Amsterdam – Sinds de 2e klas HAVO ben ik gaan stotteren. Eerst kon ik er nog wel mee leven, maar het werd steeds erger. Na 3 jaar logopedie ben ik de Hausdörfer-stottertherapie gaan volgen. Ik durf het nog niet hardop te zeggen, maar het lukt, zonder malle trucjes. Dankzij leuke oefeningen leer je je zo op te stellen dat het je koud laat wat andere mensen van je vinden. Daardoor verdwijnt de angst, hetgeen waar het om draait. Doen!

Sten, 37 jaar, Rotterdam – Na ruim 8 jaar heb ik besloten de basiscursus nog een keer te doen. In het verleden heb ik mij te veel gefocust op het klanksturen waardoor ik dit als een spreektechniek ben gaan gebruiken. Tijdens de cursus ben ik weer tot nieuwe inzichten gekomen. Ik heb nieuwe doelen voor mijzelf gesteld en hiermee ga ik zeker stappen zetten! De cursus heb ik weer als leerzaam, leuk en gezellig ervaren!

Corné, 36 jaar, Dongen – Na ruim 8 jaar heb ik besloten om de Hausdörfer-cursus te herhalen, om de volgende stap te zetten naar het natuurlijke spreken. Na het eerste weekend de theorie en praktijk weer goed herhaald. En weer meer en nieuwe inzichten gekregen. Na een week praktijkervaring met positief resultaat, nu weer terug voor het tweede gedeelte van de cursus. Veel gesprekken en uitdagingen gaan we met een volle batterij naar huis. Nu aan het echte werk in de praktijk.

Wendy, 30 jaar, Bocholt – In september 2011 heb ik voor het eerst deelgenomen aan de Hausdörfer-basiscursus en sinds 1 juli j.l. ben ik Office Manager bij het Hausdörfer-instituut. Ik vind het leuk om de cursisten te ontmoeten met wie ik daarvoor alleen nog maar gemaild/gebeld heb. Tevens wil ik feeling houden met de basiscursussen in de praktijk. Ik merk ook dat ik er iedere keer nog weer iets van opsteek. Daarom ben ik er zo nu en dan bij.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Na de eerste basiscursus gedaan te hebben in de zomer van 2010 was ik al erg blij met het resultaat dat ik had behaald m.b.t. de rust in mijn spreken.