nldede

B177

Vlnr: Jan, Rodmer, Thomas, Hans, Fleur, Ari

 

Thomas, 30 jaar, Schijndel – In november vorig jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Hausdörfer. Kort daarna heb ik besloten om me in te schrijven voor een basiscursus, van twee keer twee dagen. Tijdens de eerste twee dagen heb ik meteen een gigantisch resultaat bereikt. Het goede gevoel heb ik mee naar huis genomen, maar het was niet altijd makkelijk om het vol te houden om mijn klanken te sturen. Gelukkig waren mijn medecursisten er nog, om me (telefonisch) te ondersteunen. Het was fijn om in een groep te zijn en het was een erg leuke en gezellige groep, waar ik veel aan heb gehad. Vol vertrouwen kijk ik uit naar de komende weken.

Ramon, 23 jaar, Apeldoorn – De laatste maanden ondervond ik veel spreekspanning. Hierdoor kwamen de stotters om de hoek kijken. Met de Hausdörfer-methode heb ik mijn spreekspanning onder controle kunnen krijgen. Hoewel ik nog wel wat tijd nodig heb om in elke situatie de spreekspanning onder controle te krijgen, ben ik zeker op de goede weg. Na een week al zo’n resultaat te kunnen hebben, zegt voor mij al genoeg.

Arie, 21 jaar, Maartensdijk – Na de basiscursus van Hausdörfer gevolgd te hebben, heb ik de afgelopen weken veel geleerd. Vooral veel instrumenten werden me aangereikt om iets mee te kunnen doen, het is een goed hulpmiddel om te proberen meer spreekrust te krijgen. De groep was erg enthousiast, wat voor een leuke en goede werksfeer erg belangrijk is!

Johannis, 24 jaar, Hoogeveen – Hausdörfer is het middel tegen stotteren. Niks geen ademhaling oefeningen of andere ingewikkelde technieken, gewoon puur op het natuurlijk spreken. In een leuke groep lotgenoten breng je twee interessante weekenden door. Je komt niet alleen van het stotteren af, maar je wordt er ook mentaal een stuk sterker door.

Rodmer, 26 jaar, Hoogvliet – Ik ben blij dat ik Hausdörfer heb leren kennen. Hier heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een persoon die een stuk minder angst heeft om te spreken. De groep vond ik erg leuk, waardoor ik me een stuk meer ontspannen voelde. Hausdörfer is zeker aan te raden!

Fleur, 18 jaar – Ik heb de basiscursus van Hausdörfer gevolgd, wat mij erg geholpen heeft. Je leert hier spreekrust te krijgen, waardoor het stotteren zo goed als verdwijnt. Om deze spreekrust te krijgen, leer je verschillende technieken, waarmee je naast de cursus ook thuis aan de slag moet. Deze cursus heb ik gevolgd met een hele gezellige groep, wat het een stuk leuker maakte.

Hans, 46 jaar, Hellum – Om mijn telefoonangst onder controle te krijgen heb ik deze basiscursus Hausdörfer gevolgd. Ik hoop door middel van klanksturing mijn spreekrust en flegma weer op orde te krijgen. Het is een gezellige groep ,veel discussie en ervaringen. Na het eerste weekend waren de handvaten zodanig duidelijk dat mijn spreekrust redelijk goed was. Met zelftherapie en de terugkomdagen hoop ik een hoge sprong te maken en over de bergtop te blijven.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Ik stotter al vanaf mijn 6e jaar, ongeveer toen ik op de basisschool kwam te zitten, ik kan mij van die tijd nog weinig herinneren en op de middelbare school besefte ik pas echt dat ik stotterde. De pubertijd is de moeilijkste tijd voor mij geweest omdat…