nldede

B176

V.l.n.r.: Cornelis, Rik, Wendy, Huib, Rutger, Marco, Bert, Jan

V.l.n.r.: Cornelis, Rik, Wendy, Huib, Rutger, Marco, Bert, Jan

Wendy, 30 jaar, Bocholt (D) – Ik heb voor de tweede keer de cursus gevolgd, met name omdat ik meer voor Hausdörfer wil doen. Ik ben nu Office Manager en het lijkt me leuk verder uit te breiden.
De eerste keer dat ik de cursus volgde, had ik veel last van telefoonangst. Na die tijd was dat veel minder geworden, met dank aan de cursus.
Nu ben ik er toch weer bij, omdat ik weer wat meer angst kreeg om te bellen. Tussen het eerste en tweede weekend moesten we elke dag een cursist bellen uit de groep, wat me nu veel makkelijker afgaat dan twee jaar geleden, bij de eerste cursus. Het gaat dus erg goed, heb geen spanning, vind het juist leuk om te bellen nu!


Bert, 23 jaar, Zandvoort – Het rustige gevoel wat ik heb na het volgen van deze therapie is hetzelfde als de twee voorgaande Hausdörfer-therapieën. Het verschil is alleen dat ik de theorie (eindelijk) volledig begin te begrijpen en toe kan passen. Vooral het stotteren laten gaan en de houding dat ik van anderen niks aan moet trekken helpt mij aan een goed gevoel waardoor ik sneller mijn mond open doe. Door middel van de klanken te sturen krijg ik ook weer controle over mijn spraak waardoor ik gelukkig weer kan zeggen wat ik wil en wanneer ik dat wil.Huib, 22 jaar, Putten –
Deze cursus geeft me veel spreekrust en vertrouwen. De werkwijze van deze cursus is erg relaxt en zorgt ervoor dat ik met plezier deze cursus volg. Ik maak me nu veel minder druk als ik een keer stotter en luister nu naar m’n eigen klanken waardoor ik meer spreekrust krijg. Ik ga nu geen spreeksituaties meer uit de weg en spreek dus waar ik wil spreken.


Cornelis, 30 jaar, Gouda – Het tweede deel van de basiscursus zit er al bijna weer op. Ik heb al veel meer controle over mijn spreekrust, en door uitdagingen die ik in de afgelopen dagen heb aangegaan is deze ook steeds weer bevestigd. Nu is het alleen maar belangrijk om alle spreeksituaties te zien als flegmatraining, en controle over de stemklank te houden ipv het visualiseren van woorden en letters.
In deze therapie word er de nadruk op gelegd, dat het gaat om een gevoelsprobleem en niet om een spraakprobleem!
Als ik al zie hoe ik in korte tijd al zover gekomen ben, heb ik er het volste vertrouwen in om uiteindelijk helemaal vrij te zijn!Rik, 28 jaar, Utrecht –
Na het eerste weekend viel er een last van mijn schouders. Ik besefte me dat ook ik zonder stotteren kan spreken. Thuis en op werk ben ik verder aan de slag gegaan met het toepassen van de Hausdörfer methodologie. Na een dag of drie na de eerste training merkte ik dat ik alle spreek situaties aankon en begin nu steeds meer plezier in het spreken te krijgen. Dit versterkt mijn zelfvertrouwen en geeft de mogelijkheid om steeds iets hoger te springen met uithalen, vertragingen en intonaties. De toekomst is voor mij stottervrij.


Marco, 44 jaar, Beek – Enige tijd geleden was ik zo klaar met altijd angst te hebben met spreken, dat ik op internet ben gaan zoeken naar een therapie. De verhalen op de website van Hausdörfer waren voor mij heel herkenbaar. Na 1 weekend van de basistraining heb ik bijna geen angst meer bij het spreken. Dat voelt zo goed en zo vrij. Dit smaakt naar meer. Het belangrijkste is de spreekrust te bewaren. Het voelt nu alsof ik niet meer kan falen.

 

Inschrijven

Wil je gratis 24 tips voor natuurlijk spreken ontvangen?

 

Lees hier de ervaringen van een willekeurige cursist:

Zojuist in het tweede weekend van de cursus heb ik onvoorbereid een verhaal verteld voor een groep onbekenden. Met spreekrust en vooral met plezier!